Studentenpsycholoog & hulp bij ongewenst gedrag

Studentenpsycholoog

Studentenpsychologen helpen je bij problemen die je studievoortgang in de weg staan. Lees de tips en tools die je alvast verder kunnen helpen of maak een afspraak bij een studentenpsycholoog.

Hulp bij ongewenst gedrag

Heb je te maken (gehad) met ongewenst gedrag? Of zie je dat het iemand anders overkomt? Praat er dan over. Bijvoorbeeld met een tutor, docent of studieadviseur. Sinds kort kun je ook terecht bij de contactpersoon ongewenst gedrag van GW, Stefan Vuurens. Hij denkt met je mee en helpt je eventueel de volgende stap te zetten. 

» Benieuwd naar wie Stefan is en hoe hij zijn rol invult? Lees hier een interview met Stefan over zijn functie.

Als je dat liever hebt, kun je ook contact opnemen met de contactpersoon voor medewerkers: Biene Meijerman. Bij afwezigheid en in vakantietijd nemen Stefan Vuurens en Biene Meijerman voor elkaar waar.

Vertrouwenspersoon

Wil je direct met de vertrouwenspersoon van de UU, dan mag dat natuurlijk ook altijd! Stuur een mail naar vertrouwenspersonen-ongewenstgedrag@uu.nl of kijk op de website van onze vertrouwenspersonen UU.

Loop niet te lang rond

Heb je te maken met seksuele of verbale intimidatie, discriminatie, agressie, geweld of pesten, loop er dan vooral niet te lang mee rond! Je kunt erover praten met een tutor, docent of studieadviseur. Wil je het liever bij iemand anders kwijt? Neem dan contact op met Stefan Vuurens, onze facultaire contactpersoon voor ongewenst gedrag. Hij denkt op een laagdrempelige en vertrouwelijke manier met je mee.

Ongewenst gedrag buiten de UU

Heb je te maken gehad met ongewenst gedrag buiten de UU, maar kom je betrokken persoon (personen) wel tegen op de UU dan is het ook belangrijk om je te melden bij ons via Contactpersoon-ongewenstgedragStudenten.gw@uu.nl.

Nadat je contact hebt opgenomen

  • Je krijgt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een afspraak. Die afspraak vindt plaats op een discrete locatie of online via teams, net wat jouw voorkeur heeft. De facultaire contactpersoon biedt een luisterend oor, denkt met je mee en legt uit wat mogelijke vervolgstappen zijn.
  • Jullie bepalen samen of er een vervolggesprek nodig is. Je melding wordt anoniem geregistreerd.
  • Jaarlijks brengen de vertrouwenspersonen een geanonimiseerd verslag uit over het aantal meldingen en de aard daarvan. De gegevens zijn niet meer herleidbaar tot individuen. Het faculteitsbestuur gebruikt de informatie uit het verslag voor beleid om ongewenst gedrag te voorkomen.

Andere contactpunten

Je kunt ook altijd contact opnemen met een van de volgende instanties:

Stefan kan je ook helpen met contact leggen, als je dat prettig vindt.

Ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag is een gedraging, handeling of het nalaten van een handeling die als negatief ervaren lichamelijke, psychische of sociale gevolgen heeft. Dat is in ieder geval intimidatie, seksuele intimidatie, discriminatie, agressie, geweld en pesten op de werkplek of in de studiesituatie. Bekijk de gedragscode voor een volledige beschrijving. Twijfel je of jouw ervaring hier ook bij past? Neem gerust contact op met de vertrouwenspersoon.

Hoe kan ik zelf aandacht besteden aan sociale veiligheid?

Wil je zelf meer leren over wat jij kan doen bij ongewenste situaties, of hoe jij kunt zorgen voor een sociaal veilige studie- en werkomgeving? Bekijk of de Training Active Bystander iets voor jou is.

Ik wil graag een schending van wetenschappelijke integriteit bespreken

Voor een laagdrempelig vertrouwelijk gesprek over schending van wetenschappelijke integriteit kun je terecht bij de facultaire contactpersoon Rick Nouwen:

Of bekijk de uitgebreide informatie over wetenschappelijke integriteit.