Na je afstuderen & alumni

Als je je opleiding hebt afgerond kun je een baan gaan zoeken of doorstuderen. Weet je nog niet wat je wilt? Kijk dan eens bij Career Services voor tips, hulp of advies.

Na je bachelor

Met je bachelordiploma op zak kun je een master gaan volgen om je verder te specialiseren. Houd er rekening mee dat sommige masters ingangseisen hebben (zoals een 7 gemiddeld in je bachelor of een bepaald vakkenpakket). Kijk voor meer informatie op de pagina over hulp bij het kiezen van een master.

Na je master

Nadat je bent afgestudeerd kun je promoveren of je oriënteren op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door te netwerken en je CV op orde te maken. 

Alumni

Na je afstuderen ben je alumnus of alumna van de Universiteit Utrecht en word je opgenomen in het adressenbestand van het Alumnibureau van de Universiteit Utrecht. Je Solis ID blijft tot zes maanden na je afstuderen actief. Je kunt in deze periode dus ook nog gebruik maken van de Career Services van de universiteit, inclusief trainingen, tests, cv-check en een gesprek met je career officer. 

U-fonds

Het U-fonds organiseert nascholingsdagen en lezingen. Hier kunnen alumni zich laten bijpraten over recente ontwikkelingen op hun vakgebied en binnen de Universiteit Utrecht. Bekijk de agenda voor alumni.

Alumnicoördinatoren

Voor alle opleidingen worden regelmatig alumni-bijeenkomsten georganiseerd. Wil je meer weten of wil je meehelpen? Neem dan contact op met de alumni-coördinator van het departement waar je opleiding onder valt.