Agenda

21
jun
21 juni 2021 10:00 tot 12:00
Een online workshop over hoe je bewust en effectief thuiswerkt
21
jun
21 juni 2021 13:00 tot 15:00
Een online workshop over hoe je jouw loopbaan kunt verkennen vanuit huis
22
jun
22 juni 2021 10:00 tot 14:00
Heb je nog geen (duidelijk) idee wat voor werk bij jou past?
RSS

Let op ! Voor actuele informatie over het Coronavirus en hoe de UU daarmee omgaat ga naar deze site.

Voor vragen over onze diensten in tijden van het coronavirus kun je contact opnemen via careerservices@uu.nl

 

Wil je op korte termijn graag stage lopen,  relevant vrijwilligerswerk doen of ben je op zoek naar een passende (bij)baan? Bezig zijn met je loopbaan geeft energie, maar kan tegelijkertijd ook onzekerheid oproepen. Hoe maak je plannen voor de toekomst in een tijd waarin de wereld even stil lijkt te staan?

In deze online workshop (Microsoft Teams) bespreken we vragen als “wie ben ik”, “wat kan ik” en “wat wil ik”. We werken met een groep van maximaal 8 deelnemers, zodat er veel ruimte is om vragen te stellen en elkaar verder te helpen. We gaan op zoek naar wat jij belangrijk vindt en waar jouw kwaliteiten liggen. Ook staan we stil bij welke vaardigheden je eigenlijk allemaal hebt ontwikkeld tijdens je studie en hoe je deze vervolgens overtuigend op een ander kunt overbrengen. Ook geven we je tips hoe je interessante functies en organisaties kunt vinden en hoe je oriënterend kunt netwerken met behulp van LinkedIn. 

Na deze workshop heb je een beter beeld van je eigen voorkeuren, wat je kan en welke vervolgstappen je kunt zetten. Zo kun je gericht en met meer vertrouwen de arbeidsmarkt verkennen.

Voorbereiding
Na de inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin enkele instructies om je voor te bereiden op de workshop. Houd rekening met 30 minuten voorbereidingstijd voor het maken van enkele testjes en het bekijken van enkele clipjes.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Studeren en werken vanuit huis was voorheen een optie, maar is voor de rest van het academisch jaar een feit. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen om je werk gedaan te krijgen. Zo ben je ben meer op jezelf aangewezen, is er minder afwisseling en gaat alles nu online. Hoe blijf je in deze situatie productief?

In deze online workshop (Microsoft Teams) bespreken we de belemmeringen en uitdagingen van het thuis moeten werken. In een groep van max 8 deelnemers staan we stil bij persoonlijke worstelingen in het omgaan met tijd en taken vanuit huis.  Thema’s die de revue passeren hebben betrekking op dagindeling, prioriteren en gefocust blijven. Bij elk thema krijg je tips en trucs aangereikt van de trainer om hier effectief mee om te gaan.

Deze online training helpt je om meer gericht met de huidige thuiswerksituatie om te gaan. Dit kan stress helpen voorkomen en je productiviteit bevorderen.

Voorbereiding
De trainer zal je na inschrijving via de mail instrueren om enkele vragen voor te bereiden voorafgaande aan de workshop.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Heb jij ook een LinkedIn account aangemaakt maar is je profiel nog steeds niet goed ingevuld? Als je gaat solliciteren is een goede online profilering tegenwoordig onmisbaar. Hoe eerder je hiermee start, hoe makkelijker je LinkedIn kunt gebruiken als je gaat zoeken naar een baan. Datzelfde geldt natuurlijk voor als je een stage zoekt. Met LinkedIn kun je jezelf nog veel beter laten zien dan met een CV. 

In deze 1,5 uur durende online workshop (kanaal volgt) leer je hoe een goed profiel er uit ziet, hoe je verschillende elementen toevoegt en hoe je deze het beste kunt invullen. Na deze workshop weet je hoe je jouw profiel verder kunt verbeteren.

Na het volgen van LinkedIn Basics, of als jouw profiel al helemaal klaar is, kun je je aanmelden voor de advanced LinkedIn workshop. Hier krijg je tips voor het schrijven van een samenvatting (info), je leert over de verschillende functionaliteiten van LinkedIn en hoe je LinkedIn gebruikt bij het zoeken naar werk.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Wil jij leren hoe je LinkedIn echt voor je kunt laten werken? In deze 1,5 uur durende online workshop (kanaal volgt) krijg je tips om een goede samenvatting te schrijven, leer je hoe je een goed netwerk opbouwt en onderhoudt, hoe je groepen en bedrijfspagina’s gebruikt, en hoe je vacatures kunt vinden.

Om deel te kunnen nemen aan deze training moet je al een ingevuld LinkedIn profiel hebben. Heb je dat nog niet, volg dan eerst de basisworkshop LinkedIn of ga zelf aan de slag. 

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Op zoek naar een stageplaats of ga je solliciteren naar een baan? In deze online sessie leer je, in een groep van max 10 studenten, wat gebruikelijk is bij het opstellen van een goed cv en een passende sollicitatiebrief.

Aan de hand van instructievideo’s en uitleg over do’s en don’ts krijg je informatie over de verschillende onderdelen van een cv en brief. Ook bespreken we hoe werkgevers hun selecties maken en hoe je daarop kunt inspelen. In de training maak je een begin met de opzet van je cv en brief en is er gelegenheid om vragen te stellen. Na de bijeenkomst kun je een afspraak maken met een career officer om individueel je cv of brief te bespreken. 

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Ook in deze online tijden gaat het vinden van een baan of stageplaats, en dus het solliciteren, gewoon door. Weet jij wat belangrijk is bij sollicitaties? En hoe jij ook online het beste uit de verf komt tijdens het solliciteren? Wat je kan doen om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden? In deze training word je bewust gemaakt van het perspectief van de werkgever en hoe je daar effectief op kunt inspelen. De focus wordt gelegd op het gesprek dat je voert om een baan of stageplaats te krijgen.

Voor deze training is het belangrijk dat je min of meer duidelijk hebt welke functies en organisaties jou aanspreken. Zoek alvast een vacature uit waar je op zou willen reageren. Als je nog niet zo ver bent, volg dan eerst de training Verken je loopbaan vanuit huis. Wil je leren hoe  je een cv of brief schrijft? Ga dan naar de training CV en motivatiebrief schrijven.

In deze training bekijken we met elkaar hoe een vacature in elkaar zit en wat de werkelijke behoefte is van de organisatie en wat er nodig is om de functie te vervullen.  Vervolgens kijk je hoe jouw motivatie en ervaring daarop aansluiten en hoe je dat kunt overbrengen. We wisselen theorie af met praktijk en sluiten de training af met het oefenen van veel voorkomende vragen in een sollicitatiegesprek. Je krijgt hierbij tips om je presentatie te optimaliseren.

Deze praktijkgerichte training helpt je om met meer zelfvertrouwen te solliciteren naar een baan of stageplaats. Na de bijeenkomst kun je een afspraak maken met een career officer om individueel je een sollicitatiegesprek te oefenen.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en PhD's

Kosten
Geen

Aanmelden voor:

Ben je op zoek naar een master, maar weet je niet precies wat er bij je past? Blijf je twijfelen, misschien ook óf  je wel een master wilt doen? In de workshop Kiezen voor master en loopbaan leer je hoe je dat kunt aanpakken.

De workshop bestaat uit  één online bijeenkomst.

 • Je leert meer over het maken van keuzes: hoe pak je dit aan? Wat is de functie van twijfels?
 • Met tests en opdrachten breng je je motivatie, interesses en kwaliteiten in kaart.
 • Je leert hoe je een vertaalslag kan maken naar vervolgstudies (binnen of buiten de Universiteit Utrecht) en carriereperspectieven.
 • Je krijgt tips voor het vinden van goede  informatie over masters en loopbaanopties.

Let op: ben je minimaal derdejaars? Dan kun je ook deelnemen aan de training Zelfanalyse voor loopbaan van Career Services (www.uu.nl/careerservices). Daar is meer tijd ingeruimd voor het onderzoeken van jouw persoonlijke werkvoorkeuren en je kwaliteiten. Als je nog weinig aandacht hebt besteed aan het ontdekken daarvan, doe deze workshop dan eerst.

In de workshop Kiezen voor master en loopbaan ligt de nadruk op het vinden van masters bij jouw wensen en is er meer begeleiding bij het proces van kiezen.

Aanmelden voor: 

Deze training wordt tijdelijk niet aangeboden.

Career Services biedt onderstaande trainingen op locatie aan, bij Parnassos en in de Botanische tuinen. De locatie staat per training vermeld.

Heb je nog geen duidelijk beeld wat voor werk je wilt doen, waar je passie ligt of wat jouw sterke kanten zijn? In deze training gaan we op onderzoek uit om te kijken welke richting bij je past. Door hier bewust en actief mee bezig te zijn, ga je zien wat jouw specifieke voorkeuren zijn en wat je écht belangrijk vindt.

Een ervaren loopbaancoach stimuleert je in deze training om verschillende kanten van jezelf en van je leven te bekijken en daar informatie uit te halen voor jouw toekomst. Met behulp van opdrachten en vragenlijsten breng je in kaart waar je interesses liggen,  wat je kwaliteiten en drijfveren zijn en welke waarden er voor jou toe doen. Op basis hiervan kun je op zoek gaan naar werkzaamheden, functies en organisaties die daar bij passen.

Na het volgen van deze training ga je met meer inzicht en vertrouwen op zoek naar werk.

Voor wie: Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project
Let op: als je specifiek op zoek bent naar begeleiding bij je masterkeuze, dan kun je terecht bij de Workshop Kiezen voor Master en loopbaan

Kosten
geen

Aanmelden voor: 

Zit deze training vol? Wellicht is de online variant van deze training ‘Verken je loopbaan vanuit huis’ interessant voor jou.

Weet je welke vaardigheden je allemaal hebt opgedaan tijdens je studententijd? Vaak sta je daar niet zo bij stil. Transferable skills zijn vaardigheden die je in allerlei werkzaamheden kunt gebruiken, die je als het ware van de ene naar de andere baan kunt meenemen (‘to transfer’).

Als je een werkgever wilt overtuigen van jouw geschiktheid voor een stage of (bij)baan, is het belangrijk  dat je helder kunt verwoorden wat jij allemaal kunt. In deze training word je je bewust van de transferable skills die je hebt ontwikkeld tijdens je studie, in bijbanen en bij andere activiteiten. In de training analyseer je een vacature om nauwkeurig te kunnen inschatten wat de werkgever zoekt. Je leert onderscheid te maken tussen specialistische en generieke (vakspecifieke) vaardigheden.  Vervolgens inventariseer je over welke transferable skills jij beschikt en oefen je met het geven van voorbeelden.

Na het volgen van de training heb je een duidelijk beeld van je vaardigheden en kun je deze beter onder woorden brengen.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Weet jij hoe je werkzaamheden en organisaties op het spoor komt die bij jou passen? Hoe een werkgever naar personeel zoekt of wat je kunt doen om je baankansen te vergroten?

In deze training verken je de arbeidsmarkt vanuit jouw eigen voorkeuren, drijfveren en kwaliteiten. Om dat te kunnen doen, moet je een duidelijk beeld hebben van jouw criteria voor werk. Als je nog niet zo ver bent, volg dan eerst de training Zelfanalyse voor loopbaan.

In de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken leer je LinkedIn gebruiken om de arbeidsmarkt in kaart te brengen en ermee in contact te komen.  Daarnaast leer je hoe organisaties hun medewerkers selecteren en hoe je daar slim op in kunt spelen. Er is aandacht voor het vinden van vacatures en voor het benutten van je eigen netwerk bij het vinden van werk. Ook leer je hoe je jezelf overtuigend kunt presenteren aan werkgevers door te werken aan een professionele pitch.

Na het volgen van deze training heb je meer inzicht in hoe je toekomstige werkgevers kunt benaderen en ben je je meer bewust van de potentie van je eigen netwerk.

Voor wie: Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Heb jij ook een LinkedIn account aangemaakt en is je profiel nog steeds niet goed ingevuld? Weet je eigenlijk niet precies wat je met LinkedIn kan? In deze basisworkshop LinkedIn leer je hoe je een goed profiel maakt en hoe je je netwerk uit kunt breiden. Hoe eerder je hiermee start, hoe makkelijker je LinkedIn kunt gebruiken als je gaat zoeken naar een baan. Als je solliciteert is online profilering namelijk onmisbaar. Datzelfde geldt natuurlijk voor als je een stage zoekt. Met LinkedIn kun je jezelf nog veel beter laten zien dan met een CV. 

In deze workshop leer je hoe een goed profiel er uit ziet, ga je aan de slag met je eigen profiel en krijg je hier ook feedback op. Na deze workshop weet je hoe je je profiel verder kunt verbeteren en hoe je mensen toevoegt aan je netwerk. 

Neem je (opgeladen) laptop mee naar de training zodat je ook direct aan de slag kunt.

Na deze workshop, of als jouw profiel al helemaal klaar is kun je je aanmelden voor de advanced LinkedIn workshop. Hier leer je hoe je LinkedIn gebruikt bij het zoeken naar werk.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

De training wordt in deze vorm tijdelijk niet aangeboden. Graag wijzen we je op onze online LinkedIn Basics trainingen.

Wil jij leren hoe je LinkedIn echt voor je kunt laten werken? In deze workshop kom je er achter:

 • hoe je ervoor zorgt dat recruiters/werkgevers jou vinden;
 • hoe je een goede samenvatting schrijft;
 • hoe je groepen en bedrijfspagina’s gebruikt;
 • hoe je vacatures kunt vinden;
 • en hoe je een goed netwerk opbouwt en onderhoudt.

Om deel te kunnen nemen aan deze training moet je al een ingevuld LinkedIn profiel hebben. Heb je dat nog niet, volg dan ook de basisworkshop LinkedIn of ga zelf aan de slag. Het kan helpen als je ook de workshop arbeidsmarkt verkennen & netwerken gevolgd hebt. Neem je (opgeladen) laptop mee naar de training zodat je ook direct aan de slag kunt.

Voor wie

Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

De training wordt in deze vorm tijdelijk niet aangeboden. Graag wijzen we je op onze online LinkedIn Advanced trainingen.

Op zoek naar een stageplaats of ga je solliciteren naar een baan? In deze bijeenkomst leer je wat gebruikelijk is bij het opstellen van een goed cv en een passende sollicitatiebrief.

Aan de hand van instructievideo’s en uitleg over do’s en don’ts krijg je informatie over de verschillende onderdelen van een cv en brief. Ook bespreken we hoe werkgevers hun selecties maken en hoe je daarop kunt inspelen. In de training maak je een begin met de opzet van je cv en brief en geef je elkaar feedback met behulp van een checklist. Er is tijdens de bijeenkomst ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Na de bijeenkomst kun je een afspraak maken met een career officer om individueel je cv of brief te bespreken.

Deze training is een uitstekend startpunt voor beginnende cv- en briefschrijvers.   

Voor wie?
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Weet jij wat belangrijk is bij sollicitaties? Hoe jij je zo optimaal mogelijk kunt voorbereiden? In deze training word je bewust gemaakt van het perspectief van de werkgever en hoe je daar effectief op kunt inspelen. De focus wordt gelegd op het gesprek dat je voert om een baan of stageplaats te krijgen.

Voor deze training is het belangrijk dat je min of meer duidelijk hebt welke functies en organisaties jou aanspreken. Als je nog niet zo ver bent, volg dan eerst de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken. Wil je leren hoe  je een cv of brief schrijft? Ga dan naar de training CV en sollicitatiebrief opstellen.

In deze training werken we op basis van een door jou meegebrachte vacature. Je gaat na wat de werkelijke behoefte is van de organisatie en wat er nodig is om de functie te vervullen.  Vervolgens kijk je hoe jouw motivatie en ervaring daarop aansluiten en hoe je dat kunt overbrengen. Je oefent met veel voorkomende vragen in een sollicitatiegesprek en krijgt tips om je presentatie te optimaliseren.

Deze praktijkgerichte training helpt je om met meer zelfvertrouwen te solliciteren naar een baan of stageplaats. Na de bijeenkomst kun je een afspraak maken met een career officer om  individueel een sollicitatiegesprek te oefenen.

Voor wie: Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Een agenda vol met taken en verantwoordelijkheden: is dat voor jou ook een bekend fenomeen? Hoe zorg je dat je inspanningen effectief en efficiënt zijn én dat je zelf in balans blijft met alles wat op je afkomt?

In deze training ga je aan de slag met een aantal modellen en inzichten op het gebied van timemanagement. Deze helpen om taken te prioriteren en te ordenen. We maken onderscheid tussen wat urgent en wat belangrijk is en oefenen met een methode om ‘zaken gedaan te krijgen’.  Daarnaast onderzoeken we welke werkstijl bij jou past, zodat alle voordelen ervan kunt benutten en de valkuilen (zoveel mogelijk) kunt voorkomen.

Deze interactieve training helpt je om gericht aan het werk te gaan en daarmee stress te verminderen.  Bewust en effectief!

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van project

Kosten
geen

Aanmelden voor:

Ben je op zoek naar een master, maar weet je niet precies wat er bij je past? Blijf je twijfelen, misschien ook óf  je wel een master wilt doen? In de workshop Kiezen voor master en loopbaan leer je hoe je dat kunt aanpakken.

De workshop bestaat uit  één bijeenkomst.

 • Je leert meer over het maken van keuzes: hoe pak je dit aan? Wat is de functie van twijfels?
 • Met tests en opdrachten breng je je motivatie, interesses en kwaliteiten in kaart.
 • Je leert hoe je een vertaalslag kan maken naar vervolgstudies (binnen of buiten de Universiteit Utrecht) en carriereperspectieven.
 • Je krijgt tips voor het vinden van goede  informatie over masters en loopbaanopties.

Let op: ben je minimaal derdejaars? Dan kun je ook deelnemen aan de training Zelfanalyse voor loopbaan van Career Services (www.uu.nl/careerservices). Daar is meer tijd ingeruimd voor het onderzoeken van jouw persoonlijke werkvoorkeuren en je kwaliteiten. Als je nog weinig aandacht hebt besteed aan het ontdekken daarvan, doe deze workshop dan eerst.

In de workshop Kiezen voor master en loopbaan ligt de nadruk op het vinden van masters bij jouw wensen en is er meer begeleiding bij het proces van kiezen.

Aanmelden voor: 

De training wordt in deze vorm tijdelijk niet aangeboden. Graag wijzen we je op onze online Kiezen voor master en loopbaan trainingen.