Bijvakken

Je kunt één of meerdere bachelor- of mastercursussen aan de faculteit Geesteswetenschappen volgen als bijvak, terwijl je studeert aan de Universiteit Utrecht of een andere onderwijsinstelling.

Cursusaanbod

Je kunt in de universitaire Onderwijscatalogus zoeken naar cursussen. Hierin staan cursusbeschrijvingen en cursusroosters. Let goed op of je de betreffende cursus als bijvakker kunt volgen. Bij de verschillende opleidingen van Geesteswetenschappen, staat onder Studieprogramma het cursusaanbod per opleiding. Je kunt ook in de Cursusplanner kijken bij de verschillende opleidingen onder Geesteswetenschappen. Als je bijvakken volgt in het kader van een minor, lees dan de informatie bij die minor.

Roosters

Bekijk de academische jaarkalender van Geesteswetenschappen voor informatie over de indeling van het studiejaar in semesters en blokken. Lees ook meer over de roostering van cursussen en tentamens met behulp van het timeslotmodel.  

Inschrijven

Je moet je inschrijven voor elke cursus die je wilt volgen. Eventuele ingangseisen voor een cursus vind je in de beschrijving. Hoe je je kunt inschrijven voor een cursus, hangt af of je student van de Universiteit Utrecht bent of niet.

Meer Weten?

Voor vragen of meer informatie, kun je contact opnemen met het Studiepunt Geesteswetenschappen.