Vacatures studentenvertegenwoordiging GW

Vind je het leuk om naast je studie mee te denken over het onderwijs en het beleid van de faculteit Geesteswetenschappen? Meld je dan nu aan voor een van de volgende functies:

Als studentvertegenwoordiger heb je inspraak op het onderwijs en leer je hoe de faculteit in elkaar zit. Solliciteren kan tot en met 1 mei 2023.

Waar kun je allemaal op solliciteren?

Lid opleidingscommissie (2-4 uur per week)

In de opleidingscommissie (OC) overleggen docenten en studenten van een opleiding gezamenlijk over de kwaliteit van het onderwijs binnen die opleiding. Mail de opleidingscommissie van jouw studie voor meer informatie. 

» Bekijk een korte video over het werk van een OC

Student-lid Board van Onderwijsdirecteuren (4 uur per week)

In de Board van Onderwijsdirecteuren praat je mee over onderwijsveranderingen binnen de faculteit. Je houdt je bezig met verschillende onderwerpen, zoals de evaluatie van alle masterprogramma’s, de herziening van het cursusevaluatiesysteem of plannen voor onderwijsinnovatie.

Departementsassessor (4-8 uur per week)

De departementsassessor houdt zich bezig met het onderwijs en de studentenbelangen in een departement. Je adviseert het departementsbestuur over zaken die studenten aangaan, onderhoudt contact met OC’s en werkt eventueel mee aan verschillende projecten binnen het departement. Je kunt alleen assessor worden in het departement van je eigen programma.

Facultaire studentassessor (16 uur per week)

Als studentassessor ben je lid van het faculteitsbestuur en adviseer je over onderwijs en andere zaken die voor studenten belangrijk zijn. Je bent de spin in het web tussen studenten, studieverenigingen, het faculteitsbestuur en faculteitsmedewerkers. Je hebt inspraak op facultair beleid en kunt eigen projecten in gang zetten om zo verbeteringen in de faculteit door te voeren. Deze functie is vooral geschikt voor studenten die al wat bestuurlijke ervaring hebben opgedaan, of andere functies op het gebied van studentvertegenwoordiging hebben vervuld. 

Universitaire studentassessor (full time)

Als studentassessor van het College van Bestuur praat je mee over universitair beleid, waarbij jouw focus voornamelijk ligt op onderwijs- en studentgerelateerde zaken. Je adviseert het College en belicht het studentenperspectief bij de besluitvorming. Je onderhoudt een goede relatie met studenten binnen de universiteit en bent goed op de hoogte van wat er leeft onder studenten. Met die kennis lever je een belangrijke bijdrage aan de besluitvorming op universitair niveau. Daarnaast is er ook veel ruimte voor eigen inbreng en eigen projecten. Let op: deze functie is vooral geschikt voor studenten die reeds bestuurlijke ervaring hebben opgedaan, of andere functies binnen de studentvertegenwoordiging hebben vervuld. 

Vergoedingen studentvertegenwoordiging

Als studentvertegenwoordiger krijgt je een vergoeding. Deze hangt af van welke functie je hebt. Hieronder in het betreffende uitklapje staat precies hoeveel dit is voor dit academisch jaar. Volgend studiejaar blijven deze bedragen ongeveer gelijk, maar veranderingen iets omhoog/naar beneden zijn mogelijk. 

Meer weten?

Klik op een van de uitklapjes.

Nog vragen?

Neem voor vragen contact op met studentassessor.gw@uu.nl of kijk op de pagina over studentvertegenwoordiging bij de Faculteit Geesteswetenschappen.