Luistertaal

Universiteit Utrecht wil de toegankelijkheid tot cursussen van de opleidingen Duits, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans vergroten. Daarom staan vanaf nu meer dan tachtig cursussen van het departement Talen, Literatuur en Communicatie open voor deelname van luistertaal-studenten.

Luistertaal. Illustratie: emdé

Luistertaal is een vorm van communicatie waarbij beide sprekers een andere taal spreken, maar elkaar wel begrijpen. Dit wordt ook wel receptieve taalvaardigheid genoemd.

Als Luistertaal-student hoef je de taal van de cursus niet te spreken. Dat maakt de stap om je in te schrijven een stuk makkelijker. Wel moet je over voldoende lees- en luistervaardigheden van de voertaal beschikken om de cursus te mogen volgen.

Bekijk de onderstaande video waarin een student haar ervaring met Luistertaal deelt.

Test jouw luistervaardigheid

Wil je graag weten of jouw luistervaardigheid voldoende is om aan een cursus deel te nemen? Doe de test en beantwoord de vragen bij de filmfragmenten.

Een cursus volgen als Luistertaal-student?

Bezit je voldoende lees- en luistervaardigheden van de voertaal van de cursus en heb je interesse om je aan te melden? Neem dan contact op met de betreffende cursuscoördinator. Die zal jouw taalvaardigheden nogmaals beoordelen en checkt ook meteen of er plaats is.

Bekijk hieronder het volledige cursusaanbod.

Meer weten? Ga naar http://www.luistertaal.nl voor meer informatie.