Ondernemer worden

Denk je erover om je eigen bedrijf te starten? Dan kun je je nu alvast voorbereiden. De Universiteit Utrecht biedt je een aantal mogelijkheden om het ondernemerschap te verkennen.

StudentsInc

Wil je jezelf naast je studie oriënteren op ondernemerschap en feedback krijgen van andere (student)ondernemers? Of wil je afstuderen op je eigen bedrijf? Bij StudentsInc zitten verschillende studentbedrijven en kun je je ondernemerschapskwaliteiten in programma’s ontwikkelen. Zo biedt StudentsInc bijvoorbeeld een 'pressure cooker' programma aan waarin je binnen 10 weken de basis van het ondernemen leert. 

UtrechtInc

Ben je (bijna) afgestudeerd en wil je een bedrijf starten? Heb je misschien zelfs al een concreet bedrijfsidee? Dan vind je bij UtrechtInc hulp en toegang tot financiering, kantoorruimte, experts en coaching. UtrechtInc is er voor

  • startende ondernemers en alumni, promovendi en onderzoekers, bij voorkeur afkomstig van UU, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht;
  • die in de ideefase zitten OF al verder zijn (< 5 jaar);
  • met een (IT) start-up en focus op gezondheid, duurzame leefomgeving of educatie.

Meer weten? Ga naar UtrechtInc, meld je idee aan en kom langs voor een kop koffie.

UtrechtInc

 

Enactus

Wil jij weten of ondernemerschap bij jou past? Ben je gedreven, sociaal bewust en ambitieus? Ben je bereid gedurende 1 jaar minimaal 8 uur per week te werken aan een onderneming? Enactus Utrecht biedt je de kans om te ondernemen en verzorgt workshops en begeleiding door professionals.    

Masters in ondernemerschap

De Universiteit Utrecht biedt verschillende masters waarin je nader kennis kunt maken met ondernemerschap. Let wel: als je niet de vereiste achtergrondkennis hebt om de master te kunnen volgen, kun je in de meeste gevallen een premaster doen om alsnog aan het programma deel te nemen.

  • In september 2016 start een nieuwe eenjarige master Business Development and Entrepreneurship van de Utrecht School of Economics.
  • Heb je een achtergrond in Natuurwetenschappen of Geneeskunde, dan is de tweejarige master Science and Business Management misschien iets voor jou.
  • De tweejarige master Sustainable Business and Innovation is toegankelijk voor een brede groep studenten, maar ook daar is een zekere voorkennis vereist. Zie ‘Admission and application’ voor de details.    

Handige links

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel.  
Op de site van de Belastingdienst lees je wat je verder moet regelen.    
Sluit je aan bij relevante groepen op LinkedIn om online kennis te delen en je netwerk te vergroten.
Wil je duurzaam, innovatief en/of internationaal ondernemen? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) ondersteunt je met o.a. subsidies, kennis en regelgeving.