Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland (uitwisseling), maar denk ook aan andere mogelijkheden zoals een stage in het buitenland of een summer school.

5 Steps - Study abroad

Op uitwisseling

Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

Wil je meer lezen en aan de slag?

Lees eerst het kopje 'Voorwaarden en study plan' Ga daarna naar de universiteitsbrede pagina's over Studeren in het buitenland. Kijk ook eens naar de lijst met alle bestemmingen die beschikbaar zijn voor studenten Rechtsgeleerdheid. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universitaire International Office.

Voorlichtingsavond voor studenten Rechtsgeleerdheid was op 11 oktober. Heb je vragen over studeren in het buitenland, loop dan binnen tijdens de spreekuren op maandag of woensdag van 15-16:30 of bel om een afspraak te maken.

Contact International Office REBO

Inloopspreekuur: maandag and woensdag 15:00-16:30 uur.
Wil je graag een persoonlijk gesprek, bel dan om een afspraak te maken.

Tel: +31 (0)30 253 7289.

Exchange coördinatoren:
Paula Banning - regio: buiten Europa + Zuidwest Europa (Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal)
Cathelijne van Weelden - regio: Noord- en Oost-Europa

Support Officer
Vera Vos-Noot

Adresgegevens
Universiteit Utrecht
International Office REBO
Janskerkhof 3
3512 BK Utrecht
E-mail: internationaloffice.rebo@uu.nl