Studeren in het buitenland

Op uitwisseling

Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland (uitwisseling), maar denk ook aan andere mogelijkheden zoals een stage in het buitenland of een summer school.

Waar wil je naartoe?

Lees eerst meer over de Voorwaarden en het Study Plan voor je opleiding! Ga daarna naar de overzichtpagina's over Studeren in het buitenland.
Daar kun je gemakkelijk zoeken tussen alle bestemmingen, inclusief de specifieke bestemmingen voor Rechtsgeleerdheid

Afhankelijk van je uiteindelijke keuze word je begeleid door het facultaire of het universitaire International Office.

Weet je nog niet precies welke bestemming het beste bij jou past? Volg ons dan op Instagram en Facebook voor inspiratie over verschillende bestemmingen!

Voor meer informatie over de verschillende voorlichtingen die er zijn omtrent studeren in het buitenland en overige relevante informatie, kijk dan op de faculteitssite.