Om je te kunnen inroosteren voor hoorcolleges, werkgroepen en tenta­mens moet de faculteit weten welke cursussen je wilt volgen. Na het eerste jaar schrijven reguliere studenten zich in voor de cursussen in het tweede jaar. ULC-studenten hoeven zich echter niet in te schrijven voor de ver­plichte cursussen van het tweede jaar. Dit gebeurt automatisch.

Wil je een derde cursus doen die verzorgd wordt door het departement Rechtsgeleerdheid, en vindt je tutor dit een goed idee, dan moet je je voor deze extra cursussen wel zelf aanmelden via de studie­adviseur. Je moet dit doen in de reguliere inschrijvingsperiode (in juni voor semester 1 en in november voor semester 2), via het 3e cursusformulier. Mocht je onverhoopt één cursus uit het eerste jaar niet behaald hebben, dan moet je je wel zelf inschrijven voor het onderwijs via Osiris student.

Voor extra cursussen van andere faculteiten of departementen moet je je aanmelden via Osiris. Let goed op de inschrijvingstermijnen en timeslots bij de verschillende faculteiten!

Vanaf het derde jaar ben je vrij in het samenstellen van je rooster, je moet je dan zelf inschrijven voor de cursussen die je wilt volgen. Wel worden de ULC-studenten op verzoek bij elkaar in de werkgroep geplaatst (hierover krijg je voor aanvang van de reguliere inschrijving bericht).Wanneer je de res­te­rende (optioneel) verplichte cursussen (European Law, Algemene rechtsleer,een keuzevak uit het aanbod van Privaatrecht in perspectief en een afstudeerwerk) het beste kunt doen, hangt ondermeer af van de invulling van je keuzeruimte. Wil je bijvoorbeeld een minor doen of juridi­sche keuzecurssen volgen die verspreid over het jaar worden aangeboden, dan moet je de verplichte cursussen er als een lint naast plannen. Wil je een semester naar het buitenland gaan of valt de minor van je keuze binnen één semester, dan zul je de verplichte cursussen in het andere semester moeten plannen. Ondervind je problemen bij de planning, dan kan studiead­viseur Hein Augustijn je helpen een optimaal studieprogramma samen te stellen.

Je moet je voor het begin van elk collegejaar herinschrijven om mee te mogen doen aan het onderwijs en gebruik te mogen maken van alle faciliteiten. Hier vind je alle informatie over het herinschrijven.