Afstuderen

Heb je in juli al je cursussen (incl. afstudeerwerk/scriptie) van je examenprogramma afgerond en staan alle resultaten in Osiris? Dan ontvang je bericht over de mogelijkheid van afstuderen (of evt. uitstel) op woensdag 31 juli a.s.

 

Je kunt afstuderen wanneer je aan alle eisen van het examenprogramma voldoet en je staat ingeschreven voor de opleiding aan de Universiteit Utrecht. De examencommissie zet deze procedure in gang, als student krijg je automatisch bericht als het zover is.

De afstudeerprocedure is volledig digitaal. Je kunt het proces dus overal afronden. Controleer ook tijdens je vakantie je universitaire e-mail. Als je naar een vakantiebestemming gaat waar geen internetverbinding is, zorg dan dat iemand anders voor jou de procedure afrondt.

Op (uiterlijk) iedere laatste werkdag van de maand controleert de examencommissie in Osiris of je alle vakken van je examenprogramma hebt behaald(in je studievoortgangs-overzicht staan alle examenonderdelen dan op ‘ja’ in de kolom ‘voldaan’).
Is dat het geval, dan ontvang je zowel via je universitaire e-mailadres (1234567@students.uu.nl) als je persoonlijke e-mailadres het bericht 'afstuderen: studievoortgangsoverzicht compleet' waarin staat dat je kunt afstuderen. In dit afstudeerbericht stelt de examencommissie je afstudeerdatum (= laatste werkdag van de maand) vast en vraagt je om binnen veertien dagen te reageren. Controleer dus goed of ook je persoonlijke e-mailadres dat bij ons in Osiris bekend is klopt, je kunt dit zo nodig hier aanpassen.

Je kunt:

Afstuderen met uitreiking: Je kunt kiezen voor het afhalen van je diploma of aanmelden voor de eerstvolgende diploma-uitreiking (Zie 'Afstuderen en uitreiking').
Uitstel van afstuderen aanvragen: Zie 'Uitstel van Afstuderen'.
Automatisch afstuderen: Zie 'Automatisch afstuderen'

Geen bericht ontvangen op de selectiedatum?
Heb je om 12.00 uur nog geen bericht gehad, maar wel aan alle onderdelen van je examenprogramma voldaan? Meld dit dan voor 13.00 uur op de selectiedatum aan de examencommissie.