Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit:

Onderaan deze pagina staat een overzicht van alle verplichte cursussen in jaar 2 per verdiepingspakket. In de Cursusplanner staat het uitgebreide cursusaanbod voor Geschiedenis. Let erop dat je het juiste collegejaar aanvinkt!

Ben je van plan om in je derde jaar een stage te doen of wil je graag een tijdje in het buitenland studeren? Begin dan in je tweede jaar al met plannen. 

Blok 1, 2, 3 en 4: verdiepingspakket (V)

Een verdiepingspakket (V) is een traject van 4 cursussen met een overkoepelend thema. Binnen de opleiding Geschiedenis worden er zeven verdiepingspakketten aangeboden, verdeeld over twee tracks:

  • Track Geschiedenis (verdiepingspakket 1 t/m 4)
  • Track Internationale betrekkingen (verdiepingspakket 5 t/m 7)

In je vrije ruimte kun je ook vakken uit een tweede verdiepingspakket volgen, naast het pakket waarvoor je al ingeschreven staat. 

Een verdiepingspakket sorteert niet voor op een master: bij de selectie voor de masterprogramma's wordt gekeken naar alle cursussen en resultaten van de bachelor, inclusief de minor en de profilering. 

Ben je in 2019-2020 of eerder begonnen met de bachelor Geschiedenis en heb je nog niet alle punten voor het verdiepingspakket behaald? Kijk dan bij de overgangsregelingen van de OER Geschiedenis welke cursussen in het verdiepingspakket je precies moet volgen.

Schrijf je op tijd in!

Je moet je inschrijven voor het verdiepingspakket én de cursussen. Controleer goed wat de inschrijfdeadline is en schrijf je op tijd in! 

Opbouw verdiepingspakket

De opbouw van ieder verdiepingspakket is hetzelfde:

  • een inleidende cursus
  • een casuscursus
  • onderzoekseminar A
  • onderzoekseminar B

Blok 1 en 2: Schrijfcursus en academische contextcursus (MO)

Naast je verdiepingspakket volg je in blok 1 en 2 ook een Schrijfcursus (in blok 1) en een academische contextcursus (cursus Grondslagen in blok 2). Je schrijft je in voor de cursussen die horen bij de track die je hebt gekozen. 

Ben je in 2020-2021 of eerder begonnen met de bachelor Geschiedenis en heb je nog niet de verplichte Onderzoekscursus behaald? Kijk dan bij de overgangsregelingen van de OER Geschiedenis welke vervangende cursus je precies moet volgen.

Track Geschiedenis

Naast verdiepingspakket 1 t/m 4 volg je:

  • Schrijven voor wetenschap en samenleving (Geschiedenis) - cursuscode GE2V17001, blok 1
  • Grondslagen van de geschiedenis (Geschiedenis) - cursuscode GE3V22001, blok 2

Track Internationale betrekkingen

Naast verdiepingspakket 5 t/m 7 volg je:

  • Schrijven voor wetenschap en samenleving (IB) - cursuscode GE2V17002, blok 1
  • Grondslagen van de geschiedenis (IB) - cursuscode GE3V22003, blok 2

Cursussen in je vrije ruimte (blok 3 en 4)

In blok 3 en 4 begin je met je profileringsruimte, je kunt dan cursussen doen uit een ander verdiepingspakket, starten met een minor, of losse cursussen volgen. Kijk hierbij goed naar de ingangseisen per cursus.

Cursusoverzicht jaar 2 Track Geschiedenis

Cursusoverzicht jaar 2 Track Internationale betrekkingen

Algemeen