Studeren in het buitenland

Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. Je kunt je studie in het buitenland laten meetellen als profileringspakket of in de vrije keuzeruimte. 

Ben je na 2013 begonnen, dan kun je de cursussen die je in het buitenland volgt inzetten als minor UU als verplicht onderdeel van je profileringspakket. Overleg altijd eerst met de Examencommissie van je opleiding welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. 

Vraag altijd goedkeuring aan!

Je moet voor de cursussen die je in het buitenland gaat volgen goedkeuring vragen aan de examencommissie, zodat je ze mag laten meetellen in je studieprogramma. De examencommissie let er op dat de cursussen van voldoende academisch niveau zijn, en dat ze inhoudelijk niet overlappen met cursussen die je al gevolgd hebt.

Wanneer vraag je goedkeuring aan?

Je vraagt goedkeuring aan als je zeker weet welke cursussen je gaat volgen. Meestal is dit net voor vertrek naar het buitenland of vlak na aankomst bij de gastuniversiteit.

Hoe vraag je goedkeuring aan?

Op de pagina Goedkeuring en Vrijstelling staat hoe je een verzoek moet indienen bij de examencommissie. 

Mogelijkheden

Als je voor je studie een semester naar het buitenland wilt, kun je dit doen via een uitwisseling. Je blijft dan ingeschreven bij de UU en betaalt ook hier je collegegeld.

Je kunt 2 typen bestemmingen kiezen: een facultaire bestemming (waarbij je alleen binnen je eigen vakgebied vakken kunt volgen) of een universiteitsbrede bestemming (waarbij je ook andere vakken kunt volgen). De UU werkt samen met universiteiten over de hele wereld.

Wil je liever niet een heel semester naar het buitenland? Dan kun je ook een summerschool volgen.

Deadline

De deadline om je aan te melden voor een uitwisseling is 1 december 2023

Nuttige links
Pagina met bestemmingen  •  International Office GW op Instagram  •  Study Abroad weken  •  goedkeuring aanvragen voor je vakken  •  Study plan  •  Motivatieformulier  •  Corona & exchange