De UU organiseert allerlei soorten trainingen die je verder kunnen helpen, bijvoorbeeld als je je digitale of studievaardigheden wilt verbeteren, als je stress ervaart of wanneer je je alvast wilt voorbereiden op je loopbaan. Je kunt je trainingen volgen via het Skills Lab, maar studenten Geesteswetenschappen kunnen ook terecht bij de welzijnstrainers GW. 

Welzijnstrainers GW

De welzijnstrainers GW geven gratis preventieve trainingen op het gebied van omgaan met prestatiedruk, leren studeren, keuzes maken, prioriteiten stellen en afstuderen.  

Contact Welzijnstrainers

Maaike Wouda & Laurens Meindertsma
Welzijnstrainers GW
welzijnstrainers.gw@uu.nl

8
sep
8 september 2020 10:00 tot 11:30
Kan jij wel wat hulp gebruiken om je studie ook vanuit huis goed te laten verlopen? Meld je dan aan voor deze werkgroep!
10
sep
10 september 2020 13:00 tot 14:30
Could you use some help to, also from home, make your study a succes? Then sign up for this work group!
15
sep
15 september 2020 10:00 tot 11:30
Kan jij wel wat hulp gebruiken om je studie ook vanuit huis goed te laten verlopen? Meld je dan aan voor deze werkgroep!
RSS

Skills lab

Het Skills Lab biedt gratis schrijf- en studeercoaching en organiseert evenementen op het gebied van schrijven en studeren. Daarnaast wijzen we je de weg naar cursussen en workshops waarmee je kunt werken aan je (academische) vaardigheden. 

Ga direct naar

Inschrijven voor de nieuwsbrief?

Je ontvangt dan max. 3x per jaar een nieuwsbrief met informatie over de cursussen en we geven je handige tips!

Studieadviseur
Bij je studieadviseur kun je terecht voor vragen over bijvoorbeeld het onderwijsprogramma, het bindend studieadvies (BSA) en exameneisen. Raadpleeg je studieadviseur ook bij persoonlijke problemen die invloed hebben op je studie. Spreekuurtijden van de studieadviseurs vind je in de studiegids en onder ‘begeleiding en advies’ bij je opleiding.

Tutor
Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt. De tutor is een docent van je opleiding die doorgaans les geeft in het eerste jaar.

Studentmentor
Studentmentoren zijn ouderejaars studenten die vragen kunnen beantwoorden over je studie, de universiteit en de stad Utrecht. Niet iedere opleiding zet studentmentoren in, vraag daarom aan je tutor of zij aanwezig zijn bij je opleiding.

Career officer
De career officer helpt je bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. Je kunt hier onder meer terecht voor loopbaantrainingen, een review van je sollicitatiebrief of CV of een individueel adviesgesprek.

Of kijk op de pagina Begeleiding en advies

Het aanbod op het gebied van allerhande (academische) vaardigheden en hulp tijdens je studie is groot. Hier vind je alle aanbieders bij elkaar.

Contactgegevens Skills lab

Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park, kamer 2.45
Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht
030-253 6300
skillslab@uu.nl

Voor updates en aankondigingen, volg ons op:
Facebook: https://www.facebook.com/UUSkillsLab
Instagram: https://www.instagram.com/uuskillslab