Introductie voor eerstejaars

Welkom!

Welkom bij de bachelor Geschiedenis. Op deze site vind je alle praktische informatie over je studie. We wensen je een heel goede start van je eerste studiejaar bij Geschiedenis toe!

Introductieprogramma

Tijdens de introductie maak je kennis met de mensen met wie je tijdens je studie te maken krijgt en krijg je allerlei praktische informatie.

31
aug
31 augustus 2020 12:00 tot 14:30
Het programma van de introductie voor 1e-jaars studenten Geschiedenis start op 31 augustus.
1
sep
1 september 2020 15:00 tot 17:00
Online stadswandeling voor eerstejaars studenten Geschiedenis op 1 september van 15-17 uur.
2
sep
2 september 2020 20:00 tot 23:00
Op woensdag 2 september van 20-23 is er voor eerstejaars studenten Geschiedenis een online borrel met hun werkgroep en mentoren
3
sep
3 september 2020 20:00 tot 23:00
Historische Pubquiz, live gepresenteerd door de Introductiecommissie op donderdag 3 september van 20-23 uur.
RSS

Studievereniging

De studievereniging van Geschiedenis heet UHSK. Zij organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten, zowel in het kader van je studie als daarbuiten. Op die manier leer je snel je studiegenoten kennen. Voor de introductie is er een aparte introductiecommissie die het hele programma organiseert.

Boekenlijst

Als je lid wordt van UHSK krijg je korting op al je benodigde studieboeken in je eerste collegejaar. Als je je hebt aangemeld, krijg je een melding wanneer het mogelijk is om de boeken voor blok 1 te gaan bestellen. Mocht je over deze formulieren vragen hebben of mocht er iets mis zijn gegaan, stuur dan een mailtje naar ICgeschiedenis.gw@uu.nl.

Volg ons

Facebook

Instagram

Roosters, cijfers en collegekaart

In de MyUU portal (zie de inloglink rechtsboven in dit venster) en de MyUU-app staan je cijfers uit OSIRIS, je collegekaart en je persoonlijke rooster. Je kunt de app downloaden in de appstores van Android en Apple. Vervolgens log je in met de gebruikersnaam die je bij je inschrijving hebt gekregen (je Solis ID)  en het bijbehorende wachtwoord. 

Je kunt je rooster ook bekijken op de roosterwebsite van de UU: MyTimetable. Ook hier log je in met je Solis ID. Je rooster in MyTimetable staat ook automatisch in de MyUU-app, en andersom.

Koppelen aan je agenda

Je kunt MyTimetable eenvoudig koppelen aan je eigen elektronische agenda. Alle gangbare formats worden ondersteund. Op de ‘Help’ pagina in MyTimetable vind je uitgebreide instructies. Bij het koppelen met Google Calendar kun je een foutmelding krijgen. Probeer het dan nog een keer.

Academische jaarkalender Geesteswetenschappen

Voor cursussen/onderwijsactiviteiten die (ook) verzorgd worden door andere faculteiten kunnen afwijkende data gelden. Houd dit dus goed in de gaten!

> printbare versie jaarkalender GW 2019-2020 (pdf)
> printbare versie jaarkalender GW 2020-2021 (pdf)

Uitleg

  • Onderwijsvrij: geen onderwijs, toetsen en herkansingen. In overleg met de docent kun je eventueel een opdracht moeten inleveren, herkansingen doen of een feedbackmoment inplannen.
  • Reflectieweek: geen onderwijs en toetsen. Wel moet je beschikbaar zijn voor herkansingen, reflectie, feedback en tutoraat.
  • Kerstreces: geen onderwijs, toetsen en herkansingen. Je hoeft niet beschikbaar te zijn voor onderwijs- en studieactiviteiten.
  • Zomerreces: geen onderwijs en toetsen. In overleg met de docent kun je eventueel een opdracht moeten inleveren, herkansingen doen of een feedbackmoment inplannen.
Academische jaarkalender Faculteit Geesteswetenschappen
Academische jaarkalender Faculteit Geesteswetenschappen

Gegevens wijzigen

Zorg ervoor dat je e-mailadres in Studielink altijd up-to-date is. Belangrijke berichten over je inschrijving en dergelijke worden namelijk naar dit e-mailadres gestuurd.

Adresgegevens wijzigen

Een wijziging van je officiële woonadres geef je altijd door aan de Basisregistratie Personen (BRP). Studielink en Osiris ontvangen dan automatisch je adresgegevens. Het is onder meer voor het ontvangen van studiefinanciering belangrijk dat het juiste adres geregistreerd.

Bindend studieadvies (BSA)

Je moet in je 1e jaar minimaal 45 EC halen. Het is dus belangrijk dat je geen studievertraging oploopt. Om je zo goed mogelijk te begeleiden heb je in het eerste jaar 2 gesprekken met je tutor. In deze gesprekken bespreek je vooral de studievoortgang, motivatie en keuzes.