Cursus niet behaald

Cursus(sen) niet behaald?

Heb je een of meer cursussen niet afgerond of niet behaald? Afhankelijk van het type cursus (in je examenprogramma) volg je de cursus opnieuw of kies je een andere cursus.

  • Verplichte cursus
    • In principe volg je de cursus meteen in het volgende jaar. Dit kan tot gevolg hebben dat je een andere cursus vooruit moet schuiven om er plaats voor te maken. Verder houd je natuurlijk in de gaten of de timeslots niet gaan overlappen. Overleg bij twijfel je planning met de studieadviseur.
  • Verplichte keuzecursus
    • Je bent niet verplicht dezelfde cursus nogmaals te volgen, je mag ook een andere keuzecursus kiezen.
  • Vrije ruimte/profilering
    • Je bent vrij om te kiezen welke cursus van dezelfde omvang en niveau je wilt volgen in plaats van de niet behaalde/afgeronde cursus.

Kom je er niet uit of wil je weten wat een niet behaalde cursus betekent voor jouw studieprogramma? Neem dan contact op met je studieadviseur.

Studielast per blok

Houd 15 EC per blok aan voor een studiebelasting van gemiddeld 40 uur per week. Drie cursussen in een blok kan ook, maar doe dit alleen als je de studielast aan kunt. Een onvoldoende blijft als niet behaalde cursus op je studievoortgangoverzicht zichtbaar, maar op je diploma/cijferlijst komen alleen behaalde cursussen.

Studievertraging

Je hebt studievertraging als je 1 of meer cursussen niet behaalt. Je doet dan iets langer over je bachelor. Zodra je voldoet aan alle exameneisen, studeer je automatisch af. Gebeurt dit tijdens het collegejaar, bijvoorbeeld na blok 1 in je vierde jaar, dan krijg je als je jezelf uitschrijft het collegegeld voor de resterende maanden terugbetaald (zie ook de informatie over restitutie collegegeld).

Heb je studievertraging opgelopen, bijvoorbeeld omdat je ziek was of vanwege familieomstandigheden? In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een vorm van compensatie studievertraging door overmacht. Bespreek dit in elk geval zo snel mogelijk met de studieadviseur.