Openingstijden
Update: Het Studiepunt is tot nader bericht gesloten vanwege de maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus.Alle inloopspreekuren en telefonische spreekuren van studiepunt, examencommissies en toelatingscommissies vervallen helaas. Voor dringende zaken is het studiepunt per mail bereikbaar via studiepunt.rechten@uu.nl

Het Studiepunt van het departement Rechtsgeleerdheid is het eerste aanspreekpunt voor studenten. Je kunt hier terecht met vragen over onderwijs, roosters, stages, examens, toestemming voor keuzecursussen buiten de opleiding, vrijstellingen, informatie over studeren in het buitenland en het aanvragen van het diploma. 

Voor een gewaarmerkte cijferlijst of een transcript of records kun je bij de balie van het Studiepunt Rechten terecht, je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

(Bezoek)adres: Janskerkhof 3, 3512 BK Utrecht

Tel. (030) 253 70 04
E-mail studiepunt.rechten@uu.nl

 

Het Studiepunt is geopend op maandag t/m donderdag tussen 10-15 uur. Op deze dagen is het Studiepunt telefonisch bereikbaar van 15-17 uur (030-253 7004). Het inloopspreekuur van de studieadviseurs is van ma t/m do tussen 10-12 uur
​Vrijdag gesloten.

Update: Vanwege de maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus vervallen alle inloopspreekuren van de studieadviseurs. Het telefonisch spreekuur van de studieadviseurs gaat wel door.Studenten die al eerder een afspraak hadden ingepland worden gebeld door de studiedviseur. De studieadviseurs zijn ook per mail bereikbaar: studieadviseur.rgl@uu.nl 

Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 13.00-14.00 uur: tel. (030) 2537009
E-mail: studieadviseur.rgl@uu.nl

Je kunt bij de studieadviseur terecht met vragen over:

  • studiekeuze en studieplanning;
  • studievaardigheden;
  • regelgeving rondom de studie;
  • (persoonlijke) problemen;
  • een chronische ziekte;
  • topsporters met IOC-accreditatie; 
  • handicap;
  • dubbelstudie.

De studieadviseur kan je begeleiden en adviseren bij je studie(keuze) en het opstellen van een studieplanning. Hij/zij kan je op weg helpen naar de talloze voorzieningen die de Universiteit Utrecht speciaal voor studenten heeft.

Indien je studievertraging oploopt door bijvoorbeeld ziekte, bijzondere omstandigheden of familieomstandigheden, dien je dit zo snel mogelijk te melden.

Voor de meeste vragen kun je naar het inloopspreekuur gaan of bellen tijdens het telefonisch spreekuur. 

Voor vragen die meer tijd in beslag nemen zoals studievertraging, persoonlijke omstandigheden en problemen die het studeren belemmeren kun je een persoonlijke afspraak maken met de studieadviseur.
Voor het maken van een persoonlijke afspraak kun je telefonisch contact opnemen met het Studiepunt op maandag t/m donderdag van 15-17 uur, tel 030-2537004.
Het maken van een afspraak doen we niet per mail i.v.m. het vinden van een geschikte datum en tijdstip.

 

Het secretariaat van de Examencommissie bachelor is bereikbaar voor gerichte vragen met betrekking tot onder meer toestemming keuzecursussen buiten de opleiding, vrijstellingen en inbreng cursussen in het kader van uitwisselingsprogramma’s, afstudeervoorwaarden en judicia-toekenning.

Update: Vanwege de maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus vervallen alle inloopspreekuren en telefonische spreekuren van de Examencommissie. Voor dringende zaken is de Examencommissie per mail bereikbaar: examencommissie.rechten@uu.nl

De Examencommissie bachelor is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00 uur op tel. (030) 253 44 11.

Inloopspreekuur (balie Studiepunt Rechten, Janskerkhof 3)
Dinsdag van 13.00-14.00 uur
E-mail Examencommissie: examencommissie.rechten@uu.nl

De Examencommissie bachelor bestaat uit:

Dhr. mr. dr. E.G.D. van Dongen (voorzitter), afdeling Privaatrecht
Dhr. mr. E.R. de Jong, afdeling Privaatrecht
Mw. mr. E.C.A. Bakker, afdeling Strafrecht (interim t.v.v. L. Martin)
Mw. mr. dr. U. Jaremba, afdeling Internationaal-en Europees Recht
Mw. mr. dr. W.J. van Doorn-Hoekveld, afdeling Staats- en Bestuursrecht / Rechtstheorie
Dr. F.J. Prins, extern lid

Contact met de Examencommissie loopt via het secretariaat, te bereiken zoals hierboven aangegeven.

Mw. mr. E.R. de Boer, ambtelijk secretaris 

Update: Vanwege de maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus vervallen alle inloopspreekuren en telefonische spreekuren van de Toelatingscommissie master . Voor dringende zaken is de Toelatingscommissie per mail bereikbaar: llm@uu.nl

De toelatingscommissie master is telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 13.00-14.00 uur; op tel. (030) 253 53 20.
Op maandag is er aan de balie van het Studiepunt een open inloopspreekuur voor de Toelatingscommissie Master van 11.00-12.00 uur.

E-mail toelatingscommissie Master: llm@uu.nl

 

Bij Studentenservice kun je terecht voor informatie over allerlei zaken die met studeren en het studentenleven te maken hebben. Denk hierbij aan aanvullende informatie over bijvoorbeeld: inschrijving, collegegeld, bestuursbeurzen, studie en topsport, handicap of chronische ziekte of studeren in het buitenland.

Studie- en Informatiepunt van de opleiding
Als je vragen hebt over je rooster, je cijfers, of andere inhoudelijke vragen rond je studie, ga dan eerst naar het Studie- en Informatiepunt van je opleiding. Kijk voor de openingstijden en contactgegevens op de webpagina van je opleiding.

Contact
Adres: Bestuursgebouw, Heidelberglaan 6 (De Uithof)
Openingstijden: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur.
Telefonisch bereikbaar ma t/m vrij 10.00 - 12.00 en van 13.00 - 15.00 uur
E-mail: studentenservice@uu.nl o.v.v. voor- en achternaam en studentnummer (als je dat al hebt)
Tel.: (030) 253 7000

In Qdesk kun je antwoord vinden op veelgestelde vragen.

Wat vind jij van Studentenservice?
Heb je een tip, suggestie of idee over de dienstverlening aan studenten? Deel het met ons zodat wij je nog beter kunnen helpen.

For general questions and handing in or picking up documents, you can visit the International Exchange Office at the Student Desk.
We are located at Janskerkhof 3, 3512 BK, Utrecht (at the School of Law)

Walk-in hours: Monday and Wednesday from 3 PM until 4:30 PM

TELEPHONE / EMAIL

+31 (0)30 253 7289

Email: ieo.leg@uu.nl 

Please note! We are closed during the Christmas holidays from 23 December 2019 to 5 January 2020. We wish you Merry Christmas and & Happy New Year!

APPOINTMENTS

You can make an appointment by sending an email to ieo.leg@uu.nl. Don't forget mention your student number. You can also call +31 (0)30 253 7289.

POSTAL ADDRESS

International Exchange Office - Faculty of Law, Economics and Governance
Janskerkhof 3
3512 BK Utrecht
The Netherlands

Staff
Paula Banning - Team leader / Exchange Coordinator (region non-Europe)
Vera Noot - Exchange Coordinator (region Europe)

Wendy Smit - Support Officer
Hannah Wasbauer - Student assistant