Na je bachelor

Als ik later groot ben...

Wat kun je eigenlijk allemaal met de opleiding Biologie? Ga je een master doen, of ga je direct aan de slag? Hoe hebben anderen dat gedaan? Samen met de Utrechtse Biologen Vereniging en de redactie van de Bioscope verzorgt de opleiding Biologie allerlei manieren om je te orienteren op je loopbaan. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd zodat jij goed geinformeerd op pad kan. Een overzicht van alle activiteiten vind je in de studiegids onder 'Arbeidsmarktorientatie'. Wil je enkele voorbeelden van waar je als bioloog terecht kunt komen? Luister dan eens de podcast 'Olifantenpaadjes' of de podcast 'Veldwerk'! 

Biologie podcast 'Veldwerk'
BioScope podcast 'Olifantenpaadjes'
Overzicht arbeidsmarktorientatie-activiteiten in studiegids
Bekijk de masters die aansluiten op deze bachelor

Heb je je bul op zak en wil je nu aan het werk, maar heb je vragen over waar, wat en hoe? Dan ben je bij Career Services van harte welkom. Tot 6 maanden na je afstuderen kun je trainingen volgen, tests doen, je cv laten checken en een gesprek met je career officer voeren.

Na je afstuderen ben je geen student meer, maar een alumnus. Alumni blijven altijd een belangrijk onderdeel van de Utrechtse universitaire gemeenschap. Daarom worden er onder andere evenementen georganiseerd voor alumni en houden we hen op de hoogte van wat er speelt op onze universiteit via onder andere het alumnimagazine Illuster en de alumni e-mailnieuwsbrief. Meer informatie voor alumni kun je hier vinden.