Profileringsruimte

Je kunt je profileringsruimte gebruiken voor verdieping en verbreding. Op deze pagina vind je informatie over hoe je je profileringsruimte kan vullen.

Profileringsruimte (45 EC)

Op te vullen met:

  • Vrije keuzecursussen
  • Minor
  • Studeren in het buitenland

Eisen aan profileringsruimte

Tenminste twee cursussen (15 EC) van de zes (45 EC) van de profileringruimte moeten bestaan uit cursussen op niveau 2 of 3.

Vrije keuzecursussen

Ga je liever voor vrije keuzecursussen? Je kan kiezen uit cursussen binnen of buiten je opleiding, maar je kunt ook cursussen volgen bij een andere universiteit.

Let op: voor het volgen van cursussen buiten de UU moet je vooraf toestemming vragen aan de examencommissie.

Alle cursussen van de Universiteit Utrecht

Minor

Een minor is een samenhangend pakket van meestal vier cursussen (30 EC), die bij een ander vakgebied horen dan je major. Bij de UU kun je kiezen uit meer dan 100 verschillende minoren. Je kunt ook kiezen voor een minor aan een andere universiteit, hiervoor moet je goedkeuringen vragen bij de examencommissie.

Waarom een minor?

Je kunt een minor kiezen om je in een heel ander vakgebied te verdiepen, maar bijvoorbeeld ook om je voor te bereiden op een master die niet precies aansluit op jouw bacheloropleiding. Je kunt ook een minor kiezen waarmee je je meer voorbereidt op de arbeidsmarkt van jouw keuze.

Enkele voorbeeld-minoren voor Biologie-studenten:

Studeren in het buitenland

Je kunt ervoor kiezen om in het buitenland te studeren. Dit gaat meestal om één semester (5 maanden), maar je kan ook een volledig jaar gaan. Let op: hiervoor is altijd goedkeuring van de examencommissie nodig, dus begin op tijd met alle voorbereidingen (ongeveer een jaar van tevoren).

Voorlichting

Eind september/begin oktober is er een voorlichtingsavond over studeren in het buitenland die georganiseerd wordt door de UBV en Science International Office.

Meer info over studeren in het buitenland