Stage

Sinds enkele jaren biedt de opleiding Sociologie studenten de mogelijkheid om gedurende een periode tijdens hun bachelor stage te lopen bij een organisatie. Zo een stage – bij een bedrijf, organisatie of instituut naar keuze – is namelijk een uitstekende gelegenheid om meer zicht te krijgen op waar je na je studie zoal terecht kan komen en wat je daarbij interessant zou vinden.

Waarom een stage?

Door een stage krijg je bijvoorbeeld de kans om te ervaren of het doen van sociaalwetenschappelijk onderzoek wat voor je is, of dat je juist geïnspireerd wordt door mee te helpen bij het opzetten en uitvoeren van een beleidsprogramma. Ook op persoonlijk vlak is de werkervaring die je bij een stage opdoet heel leerzaam. Weten waar je goed in bent en wat je moeilijk vindt is waardevolle kennis, ongeacht het werk dat je na je studie gaat doen.

Het idee achter de stage is dat diepere leerervaringen tot stand komen wanneer informatie (verkregen uit de studieboeken) terugkomt in actieve handelingen. Met de bachelorstage willen we je die mogelijkheid bieden.

Studiebelasting

De Bachelorstage sociologie (200900070) levert je 7,5 studiepunt op en bedraagt minimaal 200 uur. Doorgaans lopen studenten gedurende een blok 20 uur per week stage, maar uiteraard zijn er allerlei variaties mogelijk.

Contact met Stagecoördinator

Heb je interesse om stage te lopen, of wil je graag wat meer weten over de mogelijkheden die er zijn, neem dan contact op met de stagecoördinator (stage.sociologie@uu.nl). Tijdens een (vrijblijvend) gesprek krijg je meer informatie en indien gewenst ondersteuning bij het zoeken naar een stageplaats. Er is ook een cursushandleiding beschikbaar die je kunt opvragen.

Bachelorstage op Blackboard

Alle tweede- en derdejaarsstudenten Sociologie hebben toegang tot de Blackboardpagina’s van de bachelorstage. Hier is praktische informatie te vinden, zoals voorbeelden van stageplaatsen en actuele vacatures.

Studenten die al een bachelorstage hebben gevolgd, hebben hun ervaringen voor je opgeschreven. Je kunt deze lezen om meer te weten te komen over verschillende stageplekken, werkzaamheden en de voordelen die jouw medestudenten van hun stage hebben gehad. 

Wil jij graag in de praktijk aan de slag? Meer informatie vind je op de Blackboardpagina van de cursus.

Meer informatie over stages vind je op de algemene stagepagina van de Universiteit Utrecht.