Loop niet te lang rond
Heb je te maken met seksuele of verbale intimidatie, discriminatie, agressie, geweld of pesten, loop er dan vooral niet te lang mee rond! Je kunt erover praten met een tutor, docent of studieadviseur. Wil je het liever bij iemand anders kwijt? Neem dan contact op met Stefan Vuurens, onze facultaire contactpersoon voor ongewenst gedrag. Hij denkt op een laagdrempelige en vertrouwelijke manier met je mee.
Ongewenst gedrag buiten de UU
Heb je te maken gehad met ongewenst gedrag buiten de UU, maar kom je betrokken persoon (personen) wel tegen op de UU dan is het ook belangrijk om je te melden bij ons via Contactpersoon-ongewenstgedragStudenten.gw@uu.nl.
Nadat je contact hebt opgenomen
- Je krijgt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een afspraak. Die afspraak vindt plaats op een discrete locatie of online via teams, net wat jouw voorkeur heeft. De facultaire contactpersoon biedt een luisterend oor, denkt met je mee en legt uit wat mogelijke vervolgstappen zijn.
- Jullie bepalen samen of er een vervolggesprek nodig is. Je melding wordt anoniem geregistreerd.
- Jaarlijks brengen de vertrouwenspersonen een geanonimiseerd verslag uit over het aantal meldingen en de aard daarvan. De gegevens zijn niet meer herleidbaar tot individuen. Het faculteitsbestuur gebruikt de informatie uit het verslag voor beleid om ongewenst gedrag te voorkomen.
Andere contactpunten
Je kunt ook altijd contact opnemen met een van de volgende instanties:
Wouter Oomen kan je ook helpen met contact leggen, als je dat prettig vindt.
Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag is een gedraging, handeling of het nalaten van een handeling die als negatief ervaren lichamelijke, psychische of sociale gevolgen heeft. Dat is in ieder geval intimidatie, seksuele intimidatie, discriminatie, agressie, geweld en pesten op de werkplek of in de studiesituatie. Bekijk de gedragscode voor een volledige beschrijving. Twijfel je of jouw ervaring hier ook bij past? Neem gerust contact op met de vertrouwenspersoon.
Hoe kan ik zelf aandacht besteden aan sociale veiligheid?
Wil je zelf meer leren over wat jij kan doen bij ongewenste situaties, of hoe jij kunt zorgen voor een sociaal veilige studie- en werkomgeving? Bekijk of de Training Active Bystander iets voor jou is.
Ik wil graag een schending van wetenschappelijke integriteit bespreken
Voor een laagdrempelig vertrouwelijk gesprek over schending van wetenschappelijke integriteit kun je terecht bij de facultaire contactpersoon Rick Nouwen:
Of bekijk de uitgebreide informatie over wetenschappelijke integriteit.