De faculteit

Faculteit Geesteswetenschappen

Hoogleraren in toga lopen door de gang van het voormalig klooster van de Domkerk.

De faculteit Geesteswetenschappen is de grootste faculteit van de Universiteit Utrecht met 21 bacheloropleidingen en 31 masterprogramma's (plus 7 educatieve masters). Al deze opleidingen hebben specialisaties en verdiepingspakketten waar 675 fte medewerkers (van onderzoekende tot ondersteunende taken) werken voor 5858 studenten in 18 (monumentale) panden met een vaak lange geschiedenis. Al deze spelers zijn verdeeld over 4 kennisdomeinen:

Doordat er zoveel componenten zijn binnen de faculteit kan het ingewikkeld worden. Elke opleiding hoort namelijk bij een van deze departementen, met elk een eigen bestuur. Zo zijn er opleidingscoördinatoren (kijk bij contact voor de coördinator van jouw opleiding) en 136 professoren die werken met het departementsbestuur. Die werken weer met het Faculteitsbestuur, die werken met het Universiteitsbestuur.

Meepraten?

Als je als student wil meepraten over zaken die door een van deze besturen worden besproken kun je in de Universiteits- of Faculteitsraad gaan, of bij de opleidingscommissie van je opleiding gaan. Heb je een vraag, maar weet je niet zeker bij wie je moet zijn? Kijk dan hier.

Gelijkheid, diversiteit en inclusie

Bij de faculteit Geesteswetenschappen willen wij dat iedereen zich thuis voelt. Iedereen heeft gelijke rechten en iedereen dient gelijke kansen te krijgen. We geloven dat Equality, Diversity en Inclusion (EDI) van medewerkers en studenten het academisch debat verrijkt en dat het inzichten biedt die leiden tot meer begrip in de samenleving.

Als je problemen hebt met ongewenst gedrag vragen we je contact op te nemen met een van de contactpersonen van de UU
Met klachten over de manier waarop de UU zich tegenover jou heeft gedragen kun je terecht bij onze klachtencoördinator van Geesteswetenschappen. Meer informatie vind je hier.
Als je meer of andere vragen hebt over Gelijkheid, Diversiteit en Inclusie, kijk dan op de Equality, Diversity en Inclusion (EDI) website voor studenten.