Training "Veerkracht"

In the end, it’s not what happens to us that matters most – it’s what we choose to do with it.

Edith Eger

Veerkracht is het vermogen om creatief om te gaan met en te herstellen van uitdagende situaties. Het omvat ons vermogen om het beste uit dingen te halen, om te gaan met onzekerheid en verandering, en te herstellen van tegenslagen. We hebben allemaal dit vermogen, hoewel niet altijd zoveel als we zouden willen. Het goede nieuws is je dit kunt ontwikkelen!

Wat gaan we doen?

In deze training voorzien we je van informatie, praktische strategieën en tools die jouw veerkracht vergroten en waardoor je beter uitgerust bent om jouw wensen en ambities te verwezenlijken en om te gaan met de hobbels op je pad, nu én in de toekomst. Ook ontdek je dat niet de omstandigheden leidend zijn voor jouw welbevinden, maar de manier waarop jij ermee omgaat.

Geïnspireerd door het werk van Chris Johnstone en Rick Hanson, brengt dit programma wetenschappelijk inzicht, praktijkvoorbeelden en beproefde methoden samen. Tijdens de driebijeenkomsten is er, naast theorie, ruimte voor ervaringsgerichte oefeningen, reflectie en uitwisseling. Ook krijg je oefeningen en opdrachten mee om thuis te doen.

Trainers

Nynke Okma en Jacky Limvers.

Data en aanmelding

Deze training wordt regelmatig aangeboden voor alle studenten van de Universiteit Utrecht. Je kunt hier zien wanneer dit is. Komen deze tijden niet uit, dan kunnen we de training ook specifiek voor studenten van de faculteit geneeskunde organiseren in de avonduren. Dat doen we wanneer er voldoende aanmeldingen voor zijn. Stuur een mailtje naar studentbegeleiding@umcutrecht.nl met daarin vermeld dat je deze training wilt volgen en aan welke avond in de week jij de voorkeur geeft. Bij voldoende vraag organiseren we de workshop en wordt je daarover geïnformeerd.

Contact

Meer informatie of vragen? Stuur een mailtje naar studentbegeleiding@umcutrecht.nl