Geldzaken

Financiering studie

Kijk op de website van DUO voor meer informatie over de tegemoetkomingen en subsidies voor leraren.

Inschrijving en zij-instroomsubsidie

Als jij en je werkgever gebruik maken van de subsidieregeling voor zij-instromers, mag je niet ingeschreven staan als student bij de Universiteit Utrecht. Sta je toch als student ingeschreven dan moet je deze inschrijving NIET VOLTOOIEN (je geeft geen toestemming om geld van je rekening af te schrijven). Neem contact op met de contactpersonen voor zij-instromers bij de lerarenopleiding: Loura Penning en Afke van der Velden via ZIB.gst@uu.nl. Je wordt namelijk formeel contractant bij de universiteit en wij zorgen dan dat je inschrijving in orde wordt gemaakt. Meer informatie vind je op de pagina Zij-instroom op onze masterkiezerssite.

Handige links en tips

Wijzer met geld omgaan en budgettips
Belasting terugvragen en bijverdienen
Collectieve ziektekostenverzekering studenten
Beginnende financiële problemen

Kijk of er een vrijwilliger of maatje is die je kan helpen bij het op orde brengen van je financiële administratie. Of neem contact op met de afdeling schuldhulpverlening van je gemeente.

Vrijwilligers

Bij (beginnende) schulden

Grote financiële zorgen of schulden

Neem contact op met je gemeente of buurtteam als je een huurachterstand hebt of achterstanden op andere vaste lasten, zoals gas of elektriciteit. Iedere gemeente regelt hulp op een andere manier.

Functiebeperking
  • Als je een functiebeperking - handicap of chronische ziekte - hebt, kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een individuele studietoeslag via de gemeente waar je ingeschreven staat. In de Gemeente Utrecht is dit een bedrag van € 300,- per maand. Vraag bij je eigen gemeente naar de voorwaarden en de aanvraagprocedure.
  • Meld je functiebeperking of chronische ziekte altijd tijdig bij je studieadviseur om te kijken welke praktische voorzieningen er mogelijk zijn. Zo kun je in aanmerking komen voor financiële voorzieningen via de universiteit of bij DUO.
Vacatures en bijbanen

Bekijk het overzicht van Career Services.