Het masterprogramma Leraar voorbereidend hoger onderwijs omvat 60 EC en duurt een jaar (voltijd).

Op deze pagina vind je de actuele studieschema's en programmaonderdelen. Ben je voor augustus 2018 met je opleiding gestart? kijk dan in ons archief.

Je studieschema is afhankelijk van de betreffende startdatum, vooropleiding en opleidingsvorm. Kies hier het studieschema dat voor jou van toepassing is:
 

Let op: het onderwijs begint in het najaar in de laatste week van de schoolvakantie van regio Midden. Als je in najaar 2020 start, begint de startweek op maandag 24 augustus 2020.

Bij een start in februari vindt de startweek plaats van 1 tot en met 4 februari. (Dit is dus geen onderwijsvrije week bij de GST.)

Hieronder wordt de volgorde van het programma beschreven bij een start in augustus. Als je in februari instroomt, volg je in februari eerst de onderdelen zoals beschreven bij blok 1 en 2 en vanaf augustus die van blok 3 en 4.

Blok 1 en 2 (eerste semester)

In het eerste semester volg je in de blokken 1 en 2 het eerste deel van het beroepsopleidingsgedeelte (de zogenaamde Educatieve module). Hierin ontwikkel je je professionele competenties als leraar in nauw verband met je stage (of werk als docent in het onderwijs) en gerelateerd cursorisch onderwijs dat specifiek door de Graduate School of Teaching wordt verzorgd.

Onderdelen (30 EC):
 

Blok 3 en 4 (tweede semester)

In het tweede semester volg je in de blokken 3 en 4 het tweede deel van het beroepsopleidingsgedeelte (de Eerstegraadsmodule).

Onderdelen (30 EC):
 

Het onderwijs uit het eerste deel van de opleiding (de zgn. Educatieve module) is geroosterd op maandag tussen 09:00-15:00 uur. Het tweede deel van de opleiding (Eerstegraadsmodule) wordt op dinsdag (tussen 11:00-19:00 uur) gepland. De praktijkuren die horen bij de opleiding beslaan 50 procent van de werkweek en volg je verspreid over maandag / dinsdag tot en met vrijdag. De praktijkuren kun je volgen in stage- of baanvariant.