Opbouw programma

Het masterprogramma Leraar voorbereidend hoger onderwijs bestaat uit in totaal 60 EC, verdeeld over twee modules: de educatieve module en de eerstegraads module. Binnen deze modules zijn de volgende onderdelen ingebed: didactische cursussen (Pedagogiek en Vakdidactiek), praktijkervaring (Professional in Praktijk) en twee keuzecursussen.

Uitgebreide informatie per cursus vind je op de pagina’s Cursusaanbod, Keuzecursussen en Stage. Op de pagina Studeren in deeltijd staat aanvullende informatie voor studenten die de master in deeltijd volgen.

Hieronder vind je de actuele studieschema’s.

Let op:
De opleiding begint altijd met een voltijdse Startweek stage/baan (voor de start van de educatieve module) of de Startdag eerstegraads module (als je begint met de eerstegraads module) in augustus of januari/februari. Aanwezigheid bij de Startweek of Startdag is verplicht, zowel voor vol- als deeltijdstudenten, reguliere als U-TEAch-studenten én stage- en baanstudenten.

In augustus vindt deze week/dag plaats vóór de officiële start van het academische jaar, namelijk in de laatste week van de zomervakantie van regio Midden.

Kijk op de pagina over de Intro GST voor de data en (zodra bekend) meer informatie.

Actuele studieschema's

Je studieschema is afhankelijk van de betreffende startdatum, vooropleiding en opleidingsvorm. Kies hier het studieschema dat voor jou van toepassing is: