Onderwijs

Programmadoel

Je bezit al kennis van het schoolvak waarin je gaat lesgeven middels je universitaire vooropleiding. Tijdens het masterprogramma Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (LVHO) vul je deze kennis aan met competenties die je nodig hebt om leraar te worden. In voltijd duurt de opleiding één jaar, in deeltijd twee jaar.

Na afronding van dit masterprogramma ben je startbekwaam als eerstegraads docent: je kunt als leraar aan de slag voor de klas. Je hebt daarvoor belangrijke basisbekwaamheden ontwikkeld die aansluiten op de eisen van de beroepspraktijk. Ook ligt de weg naar andere functies in de educatieve sector voor je open.

Praktijkgebonden leren

Tijdens dit masterprogramma volg je onderdelen die je voorbereiden op de praktijk van het leraarschap. De helft van je opleiding (30 van de 60 EC) bestaat uit praktijkgebonden leren in de vorm van stages (of een baan).

De informatie op deze pagina is eveneens bestemd voor zogenaamde zijinstromers-in-beroep (ZIB), voor wie hun school een zijinstroomsubsidie heeft aangevraagd.
Ook studenten die de opleiding in baanvariant volgen, vinden hier de benodigde informatie.