Vraag en antwoord

Is de Startweek Stage/Baan cq Openingssessie verplicht?

De Startweek Stage/Baan cq Openingssessie is een verplicht onderdeel van je master. De eerste colleges en werkgroepen van de opleiding vinden plaats tijdens de Startweek Stage/Baan of Openingssessie.

Moet ik mezelf inschrijven voor de Startweek Stage/Baan of Openingssessie?

Nee, je staat automatisch ingeschreven voor de Startweek Stage/Baan of Openingssessie, afhankelijk van welke introductieperiode je geacht wordt te volgen.

Ik heb nog geen wachtwoord voor Osiris of studentnummer ontvangen. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat je nog geen collegegeld hebt betaald. Controleer dit eerst. Heb je het wachtwoord een week voor de introductie nog niet, neem dan contact op met Studentenservice.

Ik heb geen brief/mail gekregen over de Startweek Stage/Baan of de Openingssessie. Wat moet ik doen?

Geen nood, op de pagina 'Welkomstbrief' staat alle informatie die je nodig hebt. Neem ook even contact op met het Studie-informatiepunt (STIP) (stip.gst@uu.nl) om je inschrijving aan de opleiding te checken.

Naar de pagina Welkomstbrief.

Ik ben mijn brief/mail over de Startweek Stage/Baan of Openingssessie kwijt. Wat moet ik doen?

Geen nood, op de pagina 'Welkomstbrief' staat alle informatie die je nodig hebt.

Naar de pagina Welkomstbrief.

Zijn er kosten verbonden aan de Startweek Stage/Baan of de Openingssessie?

Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen. Het nuttigen van eten en drinken tijdens de Startweek Stage/Baan of Openingssessie is op eigen kosten. 

Ik ga een educatieve minor volgen aan de faculteit Sociale Wetenschappen. Is de Startweek Stage/Baan voor mij bestemd?

Nee, de Startweek Stage/Baan is alleen bedoeld voor studenten die zich inschrijven voor een vol- of deeltijdopleiding bij de Graduate School of Teaching.

Ik heb al aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Moet ik toch de Startweek Stage/Baan volgen?

Het onderwijs van de eerste cursussen begint in de Startweek Stage/Baan, daar is ook jouw aanwezigheid verplicht. Daarnaast kun je in de Startweek Stage/Baan meteen kennismaken met je medestudenten.

Wat als ik ziek ben?

Als je ziek bent tijdens de Startweek Stage/Baan of tijdens de Openingssessie, meld je dit via de mail bij het Intro GST-team (intro.gst@uu.nl). Vermeld hierbij altijd je naam en studentnummer.

Ik heb nog geen definitieve toelatingsbeschikking voor de master ontvangen. Wat moet ik doen?

In de voorwaardelijke toelatingsbeschikking staan de voorwaarden waaraan je, voor aanvang van je master, moet voldoen. Als je hier nog vragen over hebt, stuur dan een email naar mastertoelating.gst@uu.nl.

Let op! Inschrijving als masterstudent

Het is van groot belang dat je goed staat ingeschreven als student bij de Universiteit Utrecht.
Bovendien zijn behaalde resultaten ongeldig als je niet staat ingeschreven. Om goed ingeschreven te staan moet je:
 

  1. aan de toelatingsvoorwaarden voldoen;
  2. een definitieve toelatingsbeschikking voor de master hebben ontvangen;
  3. een machtiging voor collegegeld betaling hebben afgegeven in Studielink.

Je kunt in Studielink controleren of je goed bent ingeschreven. Is je inschrijving nog niet in orde? Regel dan zo spoedig mogelijk bovenstaande zaken! Voor vragen over Studielink en collegegeld kan je contact opnemen met Studentenservice. Voor inhoudelijke vragen over je toelating kun je mailen naar mastertoelating.gst@uu.nl

Wanneer word ik ingeschreven voor cursussen?

Alle studenten die onderwijs gaan volgen aan de GST krijgen via gst@uu.nl een link opgestuurd naar een inschrijfformulier. Mocht jij hierover geen e-mail hebben ontvangen of het formulier bij nader inzien niet hebben ingevuld, stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar gst@uu.nl. Zodra je ingeschreven staat voor de cursussen, kun je je persoonlijke roosters inzien op Osiris. Voor die tijd kun je de onderwijsroosters in de Onderwijscatalogus raadplegen.

Welke boeken heb ik nodig en waar kan ik mijn boeken bestellen?

Zie Boeken.