De onderwijsroosters van semester 1 zijn vanaf eind juli beschikbaar. Deze kun je inzien via MyTimetable. Het onderwijs bestaat uit verschillende onderdelen zoals hoorcolleges (eventueel practica en instructiecolleges) en werkcolleges. Op MyTimetable vind je jouw rooster en het werkgroepnummer van de cursussen die je volgt.

Je rooster van de week van 26 augustus vind je in het programma van de Startweek Stage/Baan (onder voorbehoud van wijzigingen). Het rooster van de cursussen die je naast Pedagogiek 1 en Professional in Praktijk 1a volgt (bij je eigen faculteit) vind je via MyTimetable. Je persoonlijke rooster van ná de Startweek Stage/Baan kun je inzien via MyTimetable. De inloggegevens hiervoor ontvang je via de mail.

Tweejarige opleidingen Educatie en Communicatie

Meer informatie over het onderwijsprogramma van jouw opleiding vind je op je opleidingspagina op students.uu.nl/teaching.

Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (LVHO)

Het masterprogramma Leraar voorbereidend hoger onderwijs omvat 60 EC en duurt een jaar (voltijd).

Kies hier het studieschema dat voor jou van toepassing is:
 

Programmaonderdelen

Blok 1 en 2 (aankomend semester)

In het aankomende semester volg je het eerste deel van het beroepsopleidingsgedeelte. Hierin ontwikkel je je professionele competenties als leraar in nauw verband met je stage (of werk als docent in het onderwijs) en gerelateerd cursorisch onderwijs dat specifiek door de Graduate School of Teaching wordt verzorgd.

Onderdelen (30 EC):
 

Blok 3 en 4 (tweede semester)

In het tweede semester volg je het tweede deel van het beroepsopleidingsgedeelte.

Onderdelen (30 EC):
 

Het onderwijs tijdens het eerste semester is gepland op maandag tussen 09:00 en 15:00 uur. Het tweede deel van de opleiding volg je al je onderwijs op dinsdagen (tussen 11:00 en 19:00 uur). De praktijkuren die horen bij de opleiding beslaan 50 procent van de werkweek en volg je verspreid over dinsdag tot en met vrijdag. De praktijkuren kun je volgen in stage- of baanvariant.