Startdag Eerstegraads Module

De Startdag Eerstegraads Module vindt plaats op dinsdag 16 augustus 2022 en is bedoeld voor álle studenten die in augustus met (o.a.) Professional in Praktijk 2 (PiP2) starten (in baan- en stagevariant, in vol- en deeltijd, regulier en U-TEAch).

Weet je niet zeker of de Startdag Eerstegraads Module voor jou bedoeld is? Bekijk dan eventueel je infobrief en voor de zekerheid ook de Flowchart intro GST (pdf).

Bekijk hieronder bij welke informatie voor jou geldt en welk rooster daarbij hoort:

Studenten LVHO/E&C die PiP1, VAKD1 en PED1 al hebben afgerond of gaan afronden voor aanvang van de introductie

Je start in augustus met de Eerstegraads Module en dus met de cursussen Professional in Praktijk 2 (en Pedagogiek 2 en Vakdidactiek 2). Je wordt verwacht op de Startdag – ongeacht of je de baan- of stagevariant van de lerarenopleiding volgt.

Let op: LVHO-studenten U-TEAch die in augustus 2022 met PiP2 in deeltijd starten, hoeven niet aanwezig te zijn bij de Startdag op 16 augustus, maar doen in februari 2023 mee aan de Startdag.

Rooster van de Startdag Eerstegraads Module (pdf)

Studenten met een tweedegraads bevoegdheid

Deze Startdag is ook bedoeld voor studenten die beschikken over een (beperkte) tweedegraads bevoegdheid in hetzelfde of een ander schoolvak op grond van een educatieve minor, een hbo-lerarenopleiding, het Educational Profile (tweedegraads) en de educatieve module als opleidingstraject.

Deze studenten starten in augustus met de Eerstegraads Module (bestaande uit o.a. de praktijkcursus Professional in Praktijk 2, Vakdidactiek 2 en Pedagogiek 2) en zijn daarom aanwezig bij de Startdag Eerstegraads Module – ongeacht of ze de baan- of stagevariant van de lerarenopleiding volgen.

Rooster van de Startdag Eerstegraads Module (pdf)

Studenten met een eerstegraads bevoegdheid

Indien je al over een eerstegraads bevoegdheid in een ander schoolvak beschikt en je in augustus dus start met de praktijkcursus Professional in Praktijk 2, Vakdidactiek 1 en Vakdidactiek 2, dan hoef je geen deel te nemen aan de volledige Startdag Eerstegraads Module. Je wordt wel verwacht bij de vakdidactiekbijeenkomst (clusterdidactiek) op deze dag, van 9:00 – 10:45 uur op USP. Hieronder vind je het rooster van de Startdag Eerstegraads Module waarin je kunt zien waar het clustercollege plaatsvindt.

Rooster van de Startdag Eerstegraads Module (pdf)

Optioneel: sta je al een halfjaar of langer niet voor de klas?

Voor studenten die een half jaar of langer niet voor de klas hebben gestaan is er een facultatief ‘opfrisprogramma' tijdens de Startdag Eerstegraads Module op dinsdag 16 augustus, van 15:15 – 17:00 uur. Het is niet verplicht hierbij aanwezig te zijn, maar het wordt wel aangeraden. In het rooster vind je waar de opfrisbijeenkomst gepland staat.

Rooster van de Startdag Eerstegraads Module (pdf)