De Openingssessie van de Graduate School of Teaching is een introductiebijeenkomst, bedoeld voor nieuwe studenten van een van de tweejarige lerarenopleidingen. Je aanwezigheid hierbij is verplicht. 

Is de Openingssessie voor jou bedoeld?

Bekijk de flowchart (pdf) om na te gaan of je aan de Openingssessie deel moet nemen.

Volg je al langer een van de masterprogramma’s Educatie en Communicatie en start je het komend semester met Pedagogiek 1, Vakdidactiek 1 en Professional in Praktijk 1a/b? Dan neem je deel aan de Startweek Stage/Baan en hoef je niet aanwezig te zijn bij de Introductiebijeenkomst van de Schoolvakfaculteit.

Wanneer vindt de Openingssessie plaats?

De Openingssessie vindt plaats tijdens de eerste week van het semester. Hieronder staat bij jouw opleiding de voor jouw geldende dag/tijd vermeld.

Tijdens de openingssessie  van de Graduate School of Teaching op 3 september krijgen studenten van het masterprogramma Science, Education and Communication (TSEC) een introductie. Daarnaast is er een kennismakingsbijeenkomst op 9 september.

Openingssessie 3 september

TSEC (Biologie/Natuurkunde/Scheikunde/Wiskunde/Informatica) – track: Research and Devlopment

Tijdens de openingssessie van de Graduate School of Teaching krijgen studenten van het masterprogramma Science, Education and Communication een introductie. LET OP:  deze introductiebijeenkomst is alleen bedoeld voor studenten Research and Development. De studenten van de Teacher Track hebben tijdens de startweek Stage/Baan deze introductie (grotendeels) gevolgd.

De introductie vindt plaats van 10:00 – 14:00 uur. De start is in Ruppert D, zie programma.

We starten met een Inloop met koffie/thee, en een algemene introductie van Jan van Tartwijk, directeur Graduate School of Teaching, een kennismaking met de Opleidingscommissie en studieadviseurs. Aansluitend vindt een nadere kennismaking plaats met de programmaleider van Science Education and Communication, Gjalt Prins, en met tutoren.

Kennismaking 9 september

Alle studenten TSEC (TD én RD) hebben een gezamenlijke introductie en kennismaking op 9 september. Nadere informatie hierover volgt.

Tijdens de Openingssessie van de Graduate School of Teaching krijgen studenten van de tweejarige opleidingen Talen, Kunstgeschiedenis en Geschiedenis een introductie op het studieprogramma. Het programmaonderdeel dat op Utrecht Science Park (De Uithof) plaatsvindt, is bedoeld voor alle studenten Educatie en Communicatie (ook van Geografie en Science Education and Communication).

De inhoud van het programma vormt naast een introductie op het studieprogramma een kennismaking met de programmacoördinator Geesteswetenschappen. Het programma van de Openingssessie is als volgt:

Let op! Volg je al langer een van de masterprogramma’s Educatie en Communicatie en start je het komend semester met Pedagogiek, Vakdidactiek, Professional in Praktijk 1a/b? Dan neem je ook deel aan de Startweek Stage/Baan!

Tijdens de Openingssessie van de Graduate School of Teaching krijgen studenten van de tweejarige opleidingen Geografie een introductie op het studieprogramma. Het programmaonderdeel dat op Utrecht Science Park (De Uithof) plaatsvindt, is bedoeld voor alle studenten Educatie en Communicatie (ook van Talen, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Science Education and Communication).

Aansluitend hebben studenten Geografie een gezamenlijke lunch met de programmacoördinator.

Het programma van de Openingssessie is als volgt:
 

  • Dag - dinsdag 3 september 2019
  • Tijd - 10:00-12:00
  • Locatie - zie Programma.