Carrièreperspectieven

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met alumni van je opleiding of daarbuiten. Veel afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie krijgt.

Als je het fijner vindt om hier met iemand over te praten dan kun je altijd een loopbaangesprek inplannen met een van de career officers.

Meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg de gratis training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. 

In mijn lessen pas ik alle kennis en theorie toe die ik tijdens de bachelor en master heb opgedaan.

Luuk Veldhuis.
Luuk Veldhuis
Docent geschiedenis

“Als docent geschiedenis ben ik elke dag heel concreet met de geschiedenis bezig. In mijn lessen pas ik alle kennis en theorie toe die ik tijdens de bachelor en master heb opgedaan. Deze kennis varieert van prehistorie tot recente geschiedenis, en van kleine feitjes tot de grote lijnen. Een brede kennis is hiervoor erg belangrijk en daarom heb ik ook gekozen om de master Politiek en Maatschappij in Historisch Perspectief te doen. Niet alleen de historische kennis, maar ook de vaardigheden die ik tijdens de studie heb geleerd, probeer ik aan mijn leerlingen mee te geven. Tijdens de educatieve master Geschiedenis: educatie en communicatie leer je heel specifiek hoe je dat in de les kan bereiken. 

Voor de klas staan is maar één kant van het onderwijs. Naast lesgeven ben je als docent ook veel aan het vergaderen en overleggen, heb je contact met bijvoorbeeld ouders of zorgcoördinatoren, organiseer je excursies en reizen of probeer je het onderwijs te vernieuwen.

Dit alles maakt het docentschap een zware en (vaak)onderschatte baan, maar wel de mooiste die er is. Elke dag kan ik leerlingen inspireren, leren leren en helpen volwassen te worden. Iets mooiers kan ik mij niet voorstellen.”