Premaster

Studieprogramma

Je premasterprogramma staat op de voorwaardelijke toelatingsbeschikking die je hebt ontvangen voor het masterprogramma. Hierbij heb je ook een overzicht ontvangen van welke cursussen je kunt kiezen om de deficiëntie weg te werken. De cursussen die je volgt zijn speciaal ontwikkelde e-modules voor het wegwerken van deficiënties, óf onderdeel van het reguliere bachelorprogramma. Je volgt in het laatste geval dus colleges met eerste-, tweede- en derdejaars bachelorstudenten van de faculteit Geowetenschappen.

Cursusinschrijving

Als premasterstudent bij Geowetenschappen word je door Student Affairs ingeschreven voor de cursussen die je hebt gekozen en doorgegeven aan Student Affairs. Je hoeft je dus niet zelf in te schrijven voor de cursussen in Osiris.

Rooster

Je rooster vind je vier weken voor aanvang op MyTimetable, de roosterwebsite van de Universiteit Utrecht die je eenvoudig kunt koppelen aan je eigen digitale agenda. Je MyTimetable-rooster staat ook in de MyUU-app.

Je moet in MyTimetable eerst zelf je cursussen toevoegen. Log hiervoor altijd in met je Solis-id en wachtwoord, zodat alles opgeslagen blijft. Zodra je weet in welke groep je zit, kun je je persoonlijke rooster compleet maken. 

Cursussen die individuele begeleiding vergen, hebben geen rooster. Voor die cursussen maak je zelf afspraken met je docent.

Begeleiding en advies

Raadpleeg de studieadviseur van de Graduate School of Teaching bij persoonlijke problemen of als er iets gebeurt dat invloed heeft op het verloop van je studie, waardoor er vertraging optreedt in het traject dat je doorloopt om toegang te krijgen tot je master.

Raadpleeg de studieadviseurs van Geowetenschappen bij vragen over de inhoud van je premastertraject, en over regelingen en procedures die van toepassing zijn op de cursussen die je bij de opleiding volgt.

Heb je cursusinhoudelijke vragen, neem dan contact op met je docent.

Start masterprogramma

Om met de master te kunnen beginnen moet je opnieuw een inschrijfverzoek via Studielink doen voor het startmoment waarop je verwacht klaar te zijn met de cursussen uit je premaster. 

Let op de aanmelddeadline!

  • Start september: deadline 1 april
  • Start februari*: deadline 15 oktober

Zie ook de studiekiezerssite voor de aanmeldprocedure en deadlines, en bekijk de informatie die je hebt ontvangen bij de berichtgeving over je voorwaardelijke toelating.

Als je alle cursussen van je premastertraject hebt behaald, geef je dit door aan de medewerkers van de mastertoelating GST via mastertoelating.gst@uu.nl.   

*Studenten met een tweedegraads bevoegdheid kunnen niet in februari beginnen. Neem contact op met de studieadviseur van de Graduate School of Teaching.

Vragen?

Heb je vragen over de inschrijfprocedure van het premastertraject en van de aansluitende master, neem dan contact op met de mastertoelating GST via mastertoelating.gst@uu.nl.

Student Affairs Geosciences beantwoordt de praktische vragen over je programma.

De Studentenservice (Universiteit Utrecht) geeft informatie over veel zaken die met studeren en het studentenleven te maken hebben, zoals bijvoorbeeld inschrijving, studiefinanciering en studeren met een handicap.

Op de website van Geowetenschappen vind je alle info over premasters bij Geowetenschappen.