Als je in februari start met de opleiding Engelse taal en cultuur: educatie en communicatie duurt je programma twee jaar, verdeeld over drie collegejaren.

LET OP: studenten met een tweedegraads bevoegdheid kunnen niet in februari starten.

Opbouw

De inhoud van de vier semesters wordt voor het grootste deel ingevuld met de verplichte cursussen, maar er is ook keuzeruimte.

Bekijk eerst de opbouw van het programma en de verdeling over drie collegejaren in schema:

Je kunt de twee semesters van het tweede en derde collegejaar ook in een andere volgorde volgen. Overleg altijd eerst met je tutor.

Bekijk hieronder een toelichting op de drie collegejaren per blok:

In blok 3 en 4 van het eerste collegejaar volg je de Educatieve module: Vakdidactiek Engels 1, Pedagogiek 1 en Professional in Praktijk 1.

Tijdens deze module ontwikkel je je professionele competenties en leer je hoe je je kennis en vaardigheden overbrengt op je leerlingen. Tijdens je stage, onderdeel van Professional in Praktijk, kun je alles wat je leert meteen in de praktijk brengen.

Cursus EC Blok
Vakdidactiek Engels 1 (GSTVAKD1EN) 5 3-4
Pedagogiek 1 (GSTPED1) 5 3-4
Professional in Praktijk 1a (GSTPIP1a) en Professional in Praktijk 1a(GSTPIP1b) 20 3-4

1.In blok 1 en 2 van het tweede collegejaar volg je de Vakinhoudelijke module, die bestaat uit vier cursussen van 5 EC: Literatuuronderwijs, Taalverwerving, Taalonderwijs en Talencurriculum.

Het doel hiervan is inhoudelijke verdieping van, en reflectie op de vakkennis op het gebied van zowel taal en cultuur als het moderne talenonderwijs. Aandacht wordt besteed aan de relatie tussen vakinhoud en vakdidactiek.

Naast de verplichte cursussen volg je vakspecifieke keuzecursussen (10 EC). Eventueel kun je ook een algemene keuzecursus volgen, maar overleg altijd eerst met je tutor.

Cursus EC Blok
Literatuuronderwijs (TLEMV16003) 5 1
Taalverwerving (TLEMV16004) 5 1
Vakspecifieke keuzecursus 5 1
Taalonderwijs (TLEMV16005) 5 2
Talencurriculum (TLEMV19006) 5 2
Vakspecifieke keuzecursus 5 2

In blok 3 en 4 van het tweede collegejaar volg je de Eerstegraadsmodule: Vakdidactiek Engels 2, Pedagogiek 2 en Professional in praktijk 2. Daarnaast kies je in dit semester twee keuzecursussen.

Tijdens de Eerstegraadsmodule ontwikkel je je professionele competenties als eerstegraads leraar en verdiep je je vakdidactische en pedagogische kennis. Tijdens je stage, onderdeel van Professional in Praktijk, breng je alles wat je leert meteen in de praktijk.

Cursus EC Blok
Vakdidactiek Engels 2 (GSTVAKD2EN) 7,5 3-4
Pedagogiek 2 (GSTPED2) 2,5 3-4
Professional in Praktijk 2 (GSTPIP2) 10 3-4
Beroepsvoorbereidend pedagogische keuzecursus 5 3
Beroepsvoorbereidend algemene keuzecursus 5 4

In blok 1 en 2 van het derde collegejaar schrijf je tijdens de Onderzoeksmodule je masterscriptie. Naast de scriptie volg je een of twee vakspecifieke keuzecursussen. Eventueel kun je ook een algemene keuzecursus volgen als je die eerder in je programma nog niet hebt afgerond.

De scriptie hoort bij het vakspecifieke deel van je opleiding. Lees de uitgebreide informatie over de masterscriptie goed door.

Cursus EC Blok
Masterscriptie Talenonderwijs en communicatie (TLEMV16001) 20-25 1-2
Vakspecifieke keuzecursus(sen) 5-10 1-2