Educational profile

Wil jij tijdens het behalen van je vakmaster je beperkte tweedegraads verwerven? Of ben je al in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid en wil je een eerstegraads lesbevoegdheid halen? Dat is mogelijk indien jij momenteel bezig bent met een van de onderstaande masteropleidingen bij de Graduate School of Natural Sciences (GSNS) of de Graduate School of Life Sciences (GSLS).

Meld je dan aan voor het Educational Profile tweedegraads (EP2), waarmee je een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs behaalt. Daarmee kun je lesgeven in het vmbo-t en de onderbouw (de eerste drie leerjaren) van havo/vwo.

Heb je je tweedegraads lesbevoegdheid in je schoolvak al behaald, bijvoorbeeld via een educatieve minor binnen je bachelor? Dan kan je door het volgen van het Educational Profile eerstegraads (EP1) je eerstegraads lesbevoegdheid behalen, waarmee je ook in eerstegraads gebied (bovenbouw havo/vwo) mag lesgeven.

Het EP wordt voor bovenstaande opleidingen gezamenlijk georganiseerd. In een afwisselend en uitdagend programma leer je hoe ‘jouw schoolvak’ in elkaar zit, hoe je een interessante les of cursus kunt samenstellen en hoe je je leerlingen goed aan het werk kunt zetten. Je besteedt veel aandacht aan presenteren en spreken voor een groep. Je ontwikkelt je competenties op het gebied van leerpsychologie, pedagogiek en communicatie, maar ook vaardigheden als samenwerken en organiseren komen ruimschoots aan bod.

Tijdens het EP is er ook ruime aandacht voor de praktijk: zo loop je tijdens EP2 stage in het vmbo-t en de onderbouw van havo/vwo op een van onze partnerscholen, en tijdens EP1 in eerstegraads gebied (bovenbouw havo/vwo).

Onderwijsreglement

Lees hier het Onderwijsreglement (pdf) van dit programma.

Jaarkalender

Bekijk de jaarkalender 2022/2023 (pdf) voor de data van blokken, semesters en inschrijfperiodes.

Meer weten?