Studieprogramma

Het programma van de Educatieve module bestaat uit drie cursussen van in totaal 30 EC waarin theorie met een praktijkstage wordt geïntegreerd. 

De vaste collegedag aan de Universiteit Utrecht is altijd de maandag, de overige dagen van de week zijn bestemd voor de praktijkuren (stage of baan) als docent in opleiding en – wanneer je de module in deeltijd doet – evt. andere verplichtingen.

Je overlegt t.z.t. met je (stage)school over op welke dagen/dagdelen je stage loopt.

Programmaopbouw in schema

Je kunt het programma in voltijd (één semester/half collegejaar) of in deeltijd (twee semesters/één collegejaar) volgen.

Kies hier het studieschema dat op jou van toepassing is:

Studieschema voltijd (pdf)
Studieschema deeltijd (pdf)

Let op: het onderwijs begint bij een start in het najaar van 2022 op maandag 15 augustus 2022 met een introductieweek voor alle studenten: de Startweek Stage/Baan. Aanwezigheid hierbij is verplicht. Dit is de laatste week van de zomervakantie (regio Midden). Deze datum valt vóór de officiële start van het academische jaar.

Bij de februaristart 2023 valt de verplichte introductie in de week van maandag 30 januari tot en met donderdag 2 februari 2023. Zie Intro GST.

Cursussen

Professional in Praktijk 1 (a en b)

Om in de praktijk te ervaren hoe het is om docent te zijn, loop je stage op een school in het voortgezet onderwijs. Deze praktijkuren zijn onderdeel van de cursus Professional in Praktijk 1a en Professional in Praktijk 1b (in totaal 20 EC).