Educatieve module

Op deze pagina’s vind je informatie over: 
 

Informatie over startmomenten, toelating en aanmelden, intake en selectie, geldzaken en voor welke schoolvakken de module wordt aangeboden vind je op de studiekiezerspagina van de Educatieve module.

Programmadoel

Je bezit al kennis van het schoolvak waarin je gaat lesgeven via je universitaire vooropleiding. Via de Educatieve module vul je deze kennis aan met competenties die je nodig hebt om leraar te worden. In een afwisselend en uitdagend programma leer je hoe ‘jouw schoolvak’ in elkaar zit, hoe je een interessante les of cursus kunt samenstellen en hoe je je leerlingen goed aan het werk kunt zetten. Je besteedt veel aandacht aan presenteren en spreken voor een groep. Je ontwikkelt je competenties op het gebied van leerpsychologie, pedagogiek en communicatie, maar ook vaardigheden als samenwerken en organiseren komen ruimschoots aan bod.

Na afronding van de module ben je startbekwaam docent met een beperkte tweedegraads bevoegdheid en kun je als beginnende leraar voor de klas aan de slag binnen het vmbo en de onderbouw van havo en vwo. Ook ligt de weg naar andere functies in de educatieve sector voor je open.

Praktijkgebonden leren

Ruim de helft (20 EC) van de Educatieve module bestaat uit praktijkgebonden leren in de vorm van een stage of baan als onbevoegd docent. Tijdens je lessen op de universiteit volg je cursussen die je voorbereiden op de praktijk van het leraarschap.

Onderwijsreglement

Lees ook het onderwijsreglement (pdf) van de Educatieve module.