Boekenlijst
Toelichting op de boekenlijst
De boekenlijst bevat de boeken die je nodig hebt voor je studie, en waar je dus beschikking over moet hebben. Op de lijst staan hard-copy boeken en digitale boeken. De opleiding streeft ernaar om zoveel mogelijk digitale boeken te gebruiken. De links naar deze boeken staan vermeld in de boekenlijst.
Alle boeken kun je met korting aanschaffen bij Willy’s winkeltje. Van de digitale boeken kun je kosteloos gebruik maken. Voor het gemak zijn deze digitale titels overzichtelijk bijeen gebracht in een zogenoemde LibGuide. Hierin staan de digitale titels alfabetisch gerangschikt.
Tot slot kun je alle titels vinden via Worldcat, de catalogus van de Universiteitsbibliotheek. Kopieer de naam van de titel die je nodig hebt en plak deze in de zoekbalk van Worldcat. Open vervolgens de juiste druk en kies daarna voor de optie e-book bekijken. Voor papieren titels geldt dat je die in de Universiteitsbibliotheek kunt lenen.
- Bohn Stafleu en Van Loghum: De online leeromgeving van deze uitgever heet MijnBSL en biedt je gratis toegang tot 10-12 studieboeken van de kernboekenlijst, incl. video’s en oefenvragen. Op deze pagina kun je lezen hoe je in die digitale boeken kan zoeken, annoteren, e.d.
Klik op inloggen om een account aan te maken en toegang te krijgen tot de volledige functionaliteit van MijnBSL.
MijnBSL vervangt het voorgaande platform StudySuite. Lees in de toelichting van de uitgever over deze verandering. - McGraw Hill: De online leeromgeving van deze uitgever heet Access Medicine. Hiermee wordt een geïntegreerde webtoegang geboden tot medische handboeken, studieboeken en podcasts met overkoepelende faciliteiten zoals het samenstellen van topics, tutorials etc.
- Elsevier: Met Clinical Key biedt Elsevier een medische zoekmachine aan die medische klinische besluitvorming ondersteunt. Het omvat een groot aantal medische naslagwerken en studieboeken, tijdschriften, video’s, afbeeldingen etc.
- Thieme: Thieme MedOne Education bevat e-books voor praktisch gebruik (pocket-atlassen en Q&A’s) en een database met afbeeldingen.
Zoek jij naast de boekenlijsten ook graag zelf naar literatuur, overweeg dan om de app Lean Library te installeren. Wanneer die app op de achtergrond aan staat, en je zoekt off campus naar literatuur dan weet een uitgever dat jij via de UB zoekt en krijg je toegang als de UB een licentie heeft voor het betreffende boek / tijdschrift in bezit heeft.
Een storing in de toegang naar een digitaal boek kan gemeld worden bij de UB op het volgende emailadres: bibliotheek@uu.nl.