Team studentenwelzijn biedt iedere studievereniging graag de mogelijkheid aan om in september een welzijnsworkshop voor leden aan te bieden. Jullie regelen de locatie, wij de trainer!

Waarom? 
Door (een van) onderstaande workshops te faciliteren besteed je als vereniging direct aan het begin van het nieuwe studiejaar aandacht aan het welzijn van de leden. Een mooie start en ook een kans om als studievereniging te laten zien dat je betrokken en zichtbaar bent. De workshops zijn laagdrempelig en bieden handvatten en inzichten die studenten de rest van het jaar nog kunnen gebruiken. 

Hoe het werkt?
Vanuit het team studentenwelzijn leveren wij een welzijnstrainer die de workshop verzorgt en nemen we de benodigde materialen mee. We stemmen een datum en tijd af en jullie als vereniging regelen de locatie, promotie en voldoende deelnemers. Per workshop kunnen er maximaal 20 studenten deelnemen en de workshop gaat door bij ten minste 6 deelnemers. 

Workshops Welzijn 
In deze workshops krijgen de deelnemers Healthy Habits (gezonde gewoontes) aangereikt waar ze in hun drukke dagelijks leven direct gebruik van kunnen maken. Iedere workshop is met name gericht op het doen van oefeningen, zodat de deelnemers meteen een ervaring meekrijgen. We maken de workshops laagdrempelig, met de nodige humor en bieden graag ook ruimte voor vragen en initiatief van de deelnemers.

Heb je interesse in (een van) de workshops of heb je vragen? Neem dan contact op via studentwellbeing@uu.nl om de mogelijkheden te bespreken!

Verenigingen kunnen kiezen tussen een van deze drie workshops of de vierde optie

Via diverse ademhalings technieken brengen de deelnemers bewust hun aandacht naar hun ademhaling. Zo ontdekken ze dat ze via hun ademhaling invloed kunnen uitoefenen op hoe ze zich voelen.
Bewust ademen via gezonde ademhalingspatronen maakt het mogelijk om minder te piekeren en in je hoofd te zitten. Het biedt ontspanning, vermindert stress en maakt weerbaar.
Deze workshop staat in het teken van het gezamenlijk doen van diverse ademhalingsoefeningen, ondersteund door bijbehorende theorie.

Deze workshop geeft je inzicht in hoe je kan vertragen en meer aandachtig aanwezig kunt zijn in het hier en nu. Mindfulness is een bewezen methode die helpt bij het vergroten van je veerkracht, het verminderen van stress-symptomen, het omgaan met de drukte en indrukken om je heen. In deze workshop leer je meer over mindfulness en doe je gezamenlijk een aantal mindfulness oefeningen, waaronder een body scan, een meditatie en een schrijf oefening.

Compassie gaat over liefdevolle betrokkenheid bij jezelf en bij de ander. Over acceptatie van dat wat er is. Zonder iets te moeten. Zonder jezelf, de ander of de situatie te willen veranderen. Compassie is iets wat je kunt trainen en het versterkt ons vermogen tot empathie en verbinding met elkaar. Ook maakt het je veerkrachtiger in het omgaan met mogelijke tegenslagen. In deze workshop delen we wetenschappelijke inzichten rondom compassie, gaan we erover in gesprek en doen we een meditatie gericht op het verhogen van compassie.

Indien wenselijk bieden we graag een op maat gemaakte workshop aan. Neem contact met ons op om jullie behoeftes en wensen hierover door te spreken.