Je Solis-id is je gebruikersnaam voor de meeste universitaire diensten. Samen met je Solis-wachtwoord krijg je onder andere toegang tot Osiris, Blackboard en Surfspot. Ook op de computerwerkplekken meld je je aan met je Solis-id.

Je ontvangt je Solis-id en Solis-wachtwoord in twee aparte e-mails nadat je je hebt ingeschreven bij de universiteit, of nadat je hebt deelgenomen aan de matching. 

  • Heb je beide e-mails niet ontvangen? Neem dan contact op met de IT Servicedesk.
  • Wel je Solis-id maar niet je wachtwoord ontvangen? Gebruik de wachtwoordselfservice.
  • Wel je wachtwoord ontvangen maar niet je Solis-id? Je Solis-id is hetzelfde als je 7-cijferig studentnummer, dat je ontvangt na je inschrijfverzoek in Studielink. Je kunt het terugvinden in je ontvangen berichten in Studielink

Elke zes maanden moet je je wachtwoord veranderen. Je ontvangt tijdig notificaties per e-mail om je te herinneren aan de verloopdatum van je wachtwoord.

Je kunt je wachtwoord van je Solis-id zelf wijzigen in de wachtwoordselfservice en daar de instructies volgen. Ben je je wachtwoord vergeten of heb je het nooit ontvangen, volg dan onderstaande stappen.

  • Ga naar de wachtwoord selfservice-pagina
  • Klik in de wachtwoordselfservice op de link ‘Wachtwoord vergeten’. Hier wordt je Solis-id gevraagd.
  • Er wordt een activatielink gestuurd naar je privé e-mailadres dat bij de Universiteit bekend is. Met die activatielink kom je op een pagina waar je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Ontvang je de e-mail met activatielink niet?

  • Kijk in Studielink of je het juiste privé e-mailadres hebt op opgegeven (verwerkingstijd maximaal 24 uur).
  • Als je zowel student als medewerkers bent bij de UU, kan het zijn dat je bij één van de twee een ander privé e-mailadres hebt opgegeven. Je laatst doorgegeven e-mailadres staat geregistreerd.
  • Neem contact op de IT Servicedesk.

Op het moment dat je niet meer ingeschreven bent bij de Universiteit Utrecht, krijg je een e-mail waarin je wordt gewaarschuwd dat je Solis-id en Solis wachtwoord nog 180 dagen (6 maanden) geldig zijn. Je kunt daarna geen gebruik meer maken van de IT-diensten. Ook wordt je UU-Gmail-adres opgeheven. Let er dus op dat je vóór die tijd bestanden en e-mails die je wil bewaren veiligstelt.

Wil je de e-mails veiligstellen? Je kunt dit doen door een kopie te maken van alle gegevens van je account via Google takeout.

Wanneer je als student ook medewerker wordt van de Universiteit Utrecht behoud je je bestaande Solis-id en wachtwoord. De benodigde rechten voor medewerkers worden automatisch toegevoegd aan je Solis-id. Tegelijkertijd ontvang je naast je UU-Gmailaccount ook een Solis-mailaccount, waarop je vanaf dat moment al je e-mail ontvangt (ook de e-mails die naar je UU-Gmailadres worden gestuurd).