Rookvrij terrein

Welkom op een rookvrije campus. Utrecht Science Park, de International Campus Utrecht en de UU-locaties in de binnenstad zijn nu geheel rookvrij. Zo zorgen we samen voor een gezonde en duurzame omgeving om in te studeren of werken. In de week van 6 tot en met 10 september kom je deze boodschap op verschillende plekken tegen.

Wat valt onder het rookvrije terrein?

Binnenstad en International Campus Utrecht
In de binnenstad zijn alle binnentuinen en -pleinen van de universitaire gebouwen rookvrij. Voor gebouwen die aan gemeentelijke grond grenzen geldt dat er niet binnen zeven meter van de uitgang gerookt wordt. Het terrein van de International Campus Utrecht is ook rookvrij. We vragen studenten en medewerkers dringend om niet in de buurt van omliggende woningen en ondernemingen te gaan roken, zodat omwonenden en het winkelend publiek geen overlast ervaren. Bekijk de plattegrond van de binnenstad.

Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park is rookvrij, inclusief de Botanische Tuinen en Sportcentrum Olympos. Ook de gemeentelijke groenstroken, bushaltes en openbare wegen zijn rookvrij.

Handhaving

Er lopen handhavers rond op het UU-terrein. Zij handhaven op het rookbeleid. Ook kun je door UU-medewerkers worden aangesproken. De verantwoordelijkheid voor een rookvrij Utrecht Science Park ligt immers bij ons allemaal. Wanneer dat nodig is, spreken we elkaar aan op eenieders gedrag. Dat geldt ook wanneer een collega of medestudent in het rookvrije gebied rookt.

Toch roken?

Er is een beperkt aantal - door de gemeente vastgestelde  - rookgedoogplekken in het Utrecht Science Park. Zo is er toch nog een alternatief voor rokers, zonder dat dit overlast geeft voor anderen. Bekijk de plattegrond van het USP.

Ondersteuning bij stoppen met roken

Wil je stoppen met roken? Dan kun je bij je huisarts terecht voor advies. Een huisarts kan stopadviezen geven en je doorverwijzen naar een stoppen-met-rokenprogramma. Zorgverzekeringen vergoeden deze programma’s volledig en deze komen niet voor rekening van het eigen risico. Daarnaast vind je op www.ikstopnu.nl  externe linkinformatie en tips over stoppen met roken.

Wil je meer informatie over het rookbeleid?

Stuur dan een e-mail naar rookvrij@uu.nl