Studentenwelzijn

How are UU doing?

Tijdens jouw studentenleven kun je tegen verschillende uitdagingen aanlopen. Vaak zijn deze onderdeel van het dagelijkse leven en jouw persoonlijke ontwikkeling, en gelukkig leiden ze meestal tot een heel leuke, mooie en positieve periode. Toch kan het zijn, zoals met de meeste uitdagingen, dat het allemaal veeleisend, verwarrend, vermoeiend en moeilijk aanvoelt op sommige momenten. Je kunt je overweldigd, uitgeput, overstuur, angstig of eenzaam voelen. Hierover praten met je omgeving kan je eraan helpen herinneren dat dit vaak heel normaal en herkenbaar is, en belangrijke en gezonde onderdelen van jouw ontwikkeling zijn. Door het ervaren van tegenslag en moeilijkheden zal je vaardigheden ontwikkelen om ermee om te gaan. 

Er kunnen ook momenten zijn waarop je wel wat ondersteuning en een steuntje in de rug kunt gebruiken. De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om jouw ervaringen en welzijn bespreekbaar te maken en je hiervoor hulp aan te bieden, op verschillende manieren en momenten, zodat het altijd zo goed mogelijk bij jouw behoeften aansluit. Bij het departement Rechten staan er verschillende begeleiders voor je klaar. Daarnaast kun je terecht bij de centraal aangeboden diensten van de Universiteit Utrecht. Bekijk hieronder het aanbod.

Aanbod studentenwelzijn

 • Studentenwelzijn - activiteiten

  • 28 sep

   Training Vind je Ikigai (Engels)

   tot
   Tijdens de training 'Vind je Ikigai' ga je op zoek naar jouw Ikigai: een eigen bron van betekenisgeving. Deze training is gratis en open voor alle UU studenten.
  • 3 okt

   Training Bewust & effectief werken (Nederlandstalig)

   tot
   Deze interactieve training helpt je om gericht aan het werk te gaan en daarmee stress te verminderen.
  • 5 okt

   Get2KnowUU

   tot
   Wonen en studeren in Nederland kan een heel avontuur zijn als internationale student. Misschien heb je je weg al gevonden tijdens de Welcome Week in augustus, maar misschien wil je (nog) meer weten over de begeleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan de Universiteit Utrecht.
  RSS
 • Studentenwelzijn - nieuws

  RSS