Vrijstelling

Het is mogelijk om op basis van elders behaalde onderdelen vrijstelling te vragen in je masterprogramma.

Let op:

  • Er worden geen deelvrijstellingen verleend.
  • Als je vrijstelling krijgt op basis van cursus die deel uit heeft gemaakt van een eerder behaald diploma, dan dien je hiervoor in de plaats een ander juridische mastercursus te doen om zo tot de 60 EC te komen voor de eenjarige masteropleiding en tot de 120 EC te komen voor de tweejarige masteropleiding.

In principe kun je geen cursussen elders voor je programma volgen als ze ook deel uit maken van het juridische aanbod van de eigen faculteit. Om te kunnen afstuderen mag je maximaal 15 EC van je programma buiten de faculteit (aan een zusterfaculteit of via het International Office) hebben gevolgd.

De officiële regeling inzake vrijstelling is opgenomen in de OER Master. De voorwaarden en de procedure vind je in het reglement examencommissie.

Je kunt je aanvraag indienen door in te loggen op OSIRIS en een nieuwe ‘ZAAK’ voor een vrijstelling te starten.

Verzoek indienen

Gebruik Osiris Student om een Vrijstelling in te dienen. Via het tabblad Zaken linksbovenin kun je een verzoek (Zaak) starten. Klik vervolgens op Mijn zaken (zie de afbeelding). Er opent dan een nieuw venster. Zorg dat je pop-up blocker uit staat, anders wordt het nieuwe venster niet geopend.

De benodigde bijlagen kun je in Mijn zaken uploaden