Carrièreperspectieven

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met alumni van je opleiding of daarbuiten. Veel afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie krijgt.

Als je het fijner vindt om hier met iemand over te praten dan kun je altijd een loopbaangesprek inplannen met een van de career officers.

Meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg de gratis training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. 

Het is fijn om al tijdens je studie te kunnen proeven van de praktijk

Rut Wingens
Advocaat bij Stibbe

“Inmiddels ben ik werkzaam als advocaat op de afdeling bestuursrecht bij Stibbe in Amsterdam. Wij behandelen veel omgevingsrechtelijke zaken en iedere dag ondervind ik de voordelen van de kennis en vaardigheden die ik tijdens mijn studie heb opgedaan. De wetgeving binnen het omgevingsrecht verandert heel snel en om de ontwikkelingen goed te kunnen volgen en begrijpen is een gedegen kennis van het complexe systeem in de praktijk heel belangrijk. De track omgevingsrecht heeft mij hiervoor een belangrijke basis geboden. Daarnaast komen ook de praktische vaardigheden die ik tijdens mijn studie heb opgedaan heel goed van pas.

Door deelname aan de VAR pleitwedstrijd heb ik kunnen oefenen op het schrijven van processtukken en het houden van een sterk pleidooi. Deze vaardigheden zijn voor een advocaat onmisbaar! Het is fijn om al tijdens je studie te kunnen proeven van de praktijk.”

Een uitstekende keuze voor jouw toekomst!

Ernst Plambeck.
Ernst Plambeck
Promovendus Universiteit Utrecht

“Voor mezelf heb ik altijd een toekomst gezien binnen het staats- en bestuursrecht. Nadat ik mijn bacheloropleiding in Utrecht heb afgerond, heb ik gekeken waar ik mijn master zou volgen. Omdat Staats- en bestuursrecht in Utrecht al sinds jaar en dag gedegen wordt gegeven, heb ik ook mijn master in Utrecht gedaan. Gedurende mijn masterperiode hebben zich binnen het omgevingsrecht verschillende grote ontwikkelingen voorgedaan. Gelukkig heb ik het stelsel voor de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en het Wabo-stelsel allebei meegekregen. Dit was heel prettig toen ik na mijn studie aan de slag ging als jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en te maken kreeg met ‘oude’ en ‘nieuwe’ zaken.

Daarnaast doen de docenten veel relevant onderzoek. Zij hebben daardoor veel praktische kennis en dragen dit ook over. Zo weet je als student wat je na je studie kan verwachten als je aan de slag gaat. Natuurlijk moet je in de praktijk nog veel leren en moet je je de verschillende vaardigheden waarmee je een besluit, beroepschrift of uitspraak kunt afleveren nog eigen maken.

Mij werd aangeraden om de master Legal Research te volgen, als ik zou willen promoveren. Door deze master te combineren met de master Staats- en bestuursrecht, heb ik enerzijds genoeg inhoudelijke kennis opgedaan om als jurist bij de Afdeling te beginnen. Anderzijds kreeg ik wel de gelegenheid om een onderzoeksvoorstel te schrijven tijdens mijn master. Een half jaar later hoorde ik dat de NWO mijn voorstel honoreerde, en keerde ik vanuit het Haagse weer terug naar Utrecht, waar ik als promovendus onderzoek doe naar de legitimiteit en effectiviteit van het Europese waterkwaliteitsbeleid in Duitsland, Engeland en Nederland.”