Via LinkedIn

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met professionals die het werk doen dat jij ook wil doen of in een type organisatie werken waar jij ook wil werken. In onderstaande video's leer je hoe je een krachtig Linkedin profiel maakt en hoe je via LinkedIn de juiste professional(s) vindt en hier contact mee kunt leggen. Mocht je het lastig vinden om dit te doen, kom dan naar de LinkedIn training of de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. Daar helpen we je hierbij.

Bekijk in deze video hoe je een krachtig LinkedIn profiel maakt waardoor je beter gevonden wordt door werkgevers.

Bekijk in deze video hoe je via LinkedIn de juiste professional(s) vindt en hoe je daarmee contact kunt leggen.

Via Future Proof Skills programma (november en mei)

Ben je masterstudent en wil je je professionele vaardigheden binnen korte tijd sterk ontwikkelen? Meld je dan aan voor het Future-proof Skills programma, een uniek traject dat ontwikkeld is door Career Services in nauwe samenwerking met de arbeidsmarkt. De workshops van Future-proof Skills bieden je de kans om professionele vaardigheden op te doen waar je tijdens sollicitaties én je toekomstige carrière veel aan zult hebben. Gerenommeerde organisaties geven een gratis workshop van ongeveer drie uur (inclusief hapjes/drankjes), waarin ze een specifieke vaardigheid voor hun rekening nemen. Als je aan minimaal drie workshops deelneemt, ontvang je na afloop een certificaat. Dit kan je helpen toekomstige werkgevers ervan te overtuigen dat ze jou moeten hebben!

Let op: het programma wordt in november en in mei georganiseerd. Aanmelden kan in oktober en april. Het programma is alleen toegankelijk voor masterstudenten van de Universiteit Utrecht. 

Via de Carrieredag (7 februari 2019)

Op donderdag 7 februari vindt de jaarlijkse Carrièredag plaats met als doel studenten (zowel bachelor-, master- als PhD-studenten) te laten oriënteren op het gebied van de arbeidsmarkt en carrièrekansen. Er nemen meer dan 90 werkgevers deel aan de Carrièredag. Aanmelden kan vanaf januari 2019.

Via je studievereniging

Je studievereniging organiseert meerdere events per jaar waar je in contact kunt komen met werkgevers. Check de activiteitenkalender van je opleiding en website van je studievereniging voor meer informatie.

Via je opleiding

Je opleiding legt binnen de vakken de relatie tussen de theorie en de praktijk. Via voorbeelden maar ook via stages, gastcolleges, projecten of andere zaken. Wees hier alert op en gebruik het om je te oriënteren op de mogelijke eerste carrièrestap.