In- en uitschrijving cursussen

Algemene informatie cursusinschrijving

Tijdens je bachelor rechtsgeleerdheid ben je zelf verantwoordelijk om je in te schrijven voor het onderwijs. Je schrijft je op Osiris in voor het onderwijs tijdens de reguliere inschrijfperiodes: in mei/ juni voor semester 1 (periode 1 en 2) in oktober/ november voor semester 2 (periode 3 & 4).

Preciese data kun je vinden in het onderwijsjaarrooster.

  • De inschrijfperiode voor semester 1 van collegejaar 2023-2024 begint op dinsdag 30 mei om 00.00 uur en eindigt op vrijdag 23 juni om 23.59 uur.
  • In de Onderwijscatalogus vind je meer inhoudelijke informatie over de cursussen
  • Wil je voor 22,5 EC ingeschreven staan? Vraag dan een 3e cursus aan via het speciale het aanvraagformulier (zie kopje 3e cursusaanvraag).
  • Je krijgt altijd bevestiging van je inschrijving. Heb je die niet gekregen, dan ben je niet ingeschreven. Lukt het inschrijven niet of ben je te laat, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons Studiepunt. Er is een na-inschrijvingsperiode, maar houd er rekening mee dat cursussen vaak (bijna) vol zijn en bij de na-inschrijving alleen restplaatsen open worden gesteld.
  • Je schrijft je in voor 15 EC per periode (30 EC per semester)

Verschillen inschrijven jaar 1, 2, en 3

  • In het eerste jaar word je voor het eerste semester (periode 1 en 2) door de opleiding ingeschreven in één werkgroep. Voor semester 2 (periode 3 en 4) moet je jezelf inschrijven en kun je een voorkeur opgeven voor een werkgroep. Het is niet altijd mogelijk je te plaatsen in de opgegeven voorkeurswerkgroep. Het kan dus zijn dat je in het 2e semester in een andere werkgroep komt.
  • Voor de cursussen van het tweede jaar, kun je geen werkgroepsvoorkeur doorgeven, maar schrijf je je in op een timeslot. Meer informatie over timeslots vind je onder het kopje timeslots.
  • Voor de cursussen van het derde jaar kun je niet kiezen voor een werkgroep, en ook niet voor een timeslot, omdat elke cursus maar in 1 of 2 timeslots wordt ingepland.