Literatuur en studiemateriaal

In de introductieweek heb je je boeken en de wettenbundel al nodig. Zorg dus dat je deze tijdig bestelt! 
NB: wij versturen geen lijst met boeken die je moet bestellen. 

In de Onderwijscatalogus vind je per cursus een opgave van de literatuur die je nodig hebt. 

In het eerste semester volg je de cursussen:

Readers/werkboeken
Bij sommige vakken heb je ook een reader nodig. Voor de cursussen in periode 1 zijn geen readers voorgeschreven. Vanaf begin januari 2023 is het mogelijk om readers te bestellen via de readerportal van Canon. Log in op de portal en klik linksboven op readers om ze te bestellen. 

Wettenbundel
Je hebt een wettenbundel 2022-2023 nodig, je kunt kiezen uit bundels van bijvoorbeeld de JSVU, Kluwer of de Blauwe VNW.

Schrijfvaardigheid
Een belangrijke vaardigheid voor juristen is om goed te kunnen schrijven. Gedurende opleiding wordt in verschillende cursussen intensief aandacht besteed aan schrijf-vaardigheid. Jullie schaffen het volgende boek aan:
Daniel Jansen &, Lucas van der Deijl, Schrijven voor de wetenschap, Coutinho, 2019 (ISBN: 978-90-469-0696-5)
In het boek vinden jullie een code die toegang geeft tot een website met uitgebreide instructies en oefeningen om zelf de schrijfvaardigheid te verbeteren.

Verkooppunten
Je kunt je boeken bestellen bij de JSVU Boekenservice (met uitzondering van de readers/werkboeken). Als je lid bent van de JSVU ontvang je 10% korting op Nederlandstalige boeken en 15% korting op Engelstalige boeken.Je kunt je boeken ook bestellen via www.bol.com

Ars Aequi
Ars Aequi is het grootste juridische vakblad voor juridische studenten. De redactie bestaat uit studenten van de verschillende juridische faculteiten in Nederland. De inhoud van het blad is divers. Ars Aequi heeft verschillende rubrieken die overzicht bieden van de ontwikkelingen op juridisch gebied. Door het kwalitatief hoge karakter van Ars Aequi heeft het maandblad een vaste plek in de juridische literatuur verworven.

Voor alle rechtenstudenten is een abonnement op Ars Aequi gratis. Zie de website van Ars Aequi.