Contractonderwijs

Het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht geeft u de mogelijkheid om een groot aantal colleges van de rechtenopleidingen te volgen en daarin tentamens af te leggen. Contractonderwijs is de ideale manier om uw kennis op te frissen en colleges bij te wonen zonder u als student in te hoeven schrijven. Voor een behaalde cursus krijgt u op aanvraag een certificaat toegestuurd. Het is niet mogelijk om via contractonderwijs een bachelor of master diploma te behalen.

Het Studiepunt Rechten is het aanspreekpunt voor het contractonderwijs.

Contractonderwijs staat open voor kandidaten die beschikken over:

  • een universitair juridisch bachelordiploma óf
  • een universitair juridisch masterdiploma  óf
  • relevante werkervaring 

Het cursusaanbod van Rechtsgeleerdheid is te vinden in de Onderwijscatalogus. Houdt u er echter rekening mee dat niet alle cursussen die hier staan, te volgen zijn via het contractonderwijs. Bij de cursusinschrijvingen staat vermeld of onderwijs toegankelijk is voor derden.

Readers en boeken
Op de website van Rechtsgeleerdheid vindt u informatie over voorgeschreven literatuur en bestellen van readers en boeken.

Bij twijfel kunt u informeren bij het Studiepunt Rechten.

Meldt u zich aan in de reguliere inschrijfperiode dan is plaatsing gegarandeerd. 

2020-2021:
De nieuwe tarieven worden binnenkort gepubliceerd.

2019-2020:
Het tarief wordt berekend aan de hand van het aantal ECTS-punten van een cursus. Voor een bachelorcursus bedraagt dat € 111,- per ECTS-punt; en voor een mastercursus is dat € 136,- per ECTS-punt.

 

Via onderstaand aanmeldformulier kunt u zich aanmelden voor het contractonderwijs. Aanmelden betekent dat u akkoord gaat met de bijbehorende Algemene Voorwaarden.