Carrièreperspectieven

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met alumni van je opleiding of daarbuiten. Veel afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie krijgt.

Als je het fijner vindt om hier met iemand over te praten dan kun je altijd een loopbaangesprek inplannen met een van de career officers.

Meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg de gratis training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. 

Bijna alle thema's komen in mijn werk weer aan de orde

Danielle Fictorie MSc
trainee bij het Ministerie van Financiën

"Na mijn opleiding begon ik als Financial Trainee op het Ministerie van Financiën, als onderdeel van een traineeship van twee jaar. In mijn eerste jaar was ik Coördinator Miljoenennota. Dat betekent dat ik alles regelde rondom de Miljoenennota, behalve het schrijven zelf. Ik maakte een planning, zorgde dat we de ambtelijke top en de minister regelmatig zagen om over conceptversies te praten, en pakte het koffertje in op Prinsjesdag. Ik mocht het dan ook aanbieden aan de minister.

Tijdens de master vond ik de gastcolleges van echte publieke managers, die tijd vrij maakten om ons te vertellen over hun werkwijze, het meest waardevol.  Ik leerde veel van hun aanpak, maar ook dat het gewoon mensen zijn en dat ze het leuk vinden om van jonge mensen te horen hoe zij erover denken. Daar maak ik in mijn werk nog steeds gebruik van: ik durf gerust mijn mening te geven als er topambtenaren om me heen staan. Het waren deze actuele cases die er ook voor gezorgd hebben dat ik goed kon volgen waar de auteurs van de Miljoenennota over spraken; de uitdagingen die ons land nu en in de nabije toekomst te wachten staan. Ook een keuzecursus als 'Bedrijfsvoering in de Publieke Sector' is daarvoor erg nuttig geweest. Bijna alle thema's uit die cursus komen in mijn werk weer aan de orde."