Bij wie kan ik terecht
Binnen de opleiding kun je voor begeleiding en advies terecht bij het Studiepunt Rechten en de studieadviseur.
Het Studiepunt van het departement Rechtsgeleerdheid is het eerste aanspreekpunt voor studenten. Je kunt hier terecht met vragen over onderwijs, roosters, stages, examens, bijzondere tentamenvoorzieningen, toestemming voor keuzevakken buiten de opleiding, vrijstellingen, informatie over studeren in het buitenland en het aanvragen van het diploma. Hier kunnen ook afspraken met de studieadviseur worden geboekt.
- Het Studiepunt is per email bereikbaar op studiepunt.rechten@uu.nl
- De balie van het Studiepunt (Janskerkhof 3) is geopend op maandag t/m donderdag van 11.00 - 16.30 uur (tussen 13:00-13:30 gesloten vanwege lunchpauze).
- Het telefonisch spreekuur is op maandag t/m donderdag van 09:30 tot 11:00 uur. Tel: (030) 253 70 04.
Het studiepunt is op vrijdag gesloten.
Een gewaarmerkte cijferlijst (transcript of records) kun je ook via email aanvragen. Vermeld je studentnummer in je mail.
Heb je vragen over studiekeuze en studieplanning, over studievaardigheden, over regelgeving rondom de studie of heb je problemen (al dan niet van persoonlijke aard), neem dan contact op met de studieadviseur. De studieadviseur kan je begeleiden en adviseren bij je studie(keuze) en het opstellen van een studieplanning. Zij kunnen je op weg helpen naar de talloze voorzieningen die de Universiteit Utrecht speciaal voor studenten heeft.
Indien je studievertraging oploopt door bijvoorbeeld ziekte, bijzondere omstandigheden of familieomstandigheden, dien je dit zo snel mogelijk te melden.
Je kunt bij de studieadviseur terecht met vragen over:
- studieplanning
- studievaardigheden;
- regelgeving rondom de studie;
- (persoonlijke) problemen;
- een chronische ziekte;
- topsport;
- functiebeperking
- dubbelstudie.
Contact
- De studieadviseurs zijn per mail bereikbaar op: studieadviseur.rechten@uu.nl
- Het inloopspreekuur is op maandag tot en met donderdag van 11:00-12:00 uur, Janskerkhof 3 (bij het Studiepunt).
- Het telefonisch spreekuur is op maandag t/m vrijdag van 13:00-14:00 uur, tel.030- 2537009
Veel vragen kunnen beantwoord worden tijdens het inloopspreekuur van de studieadviseurs, het inloopspreekuur is op maandag tot en met donderdag van 11:00-12:00 uur, Janskerkhof 3 (bij het Studiepunt). Wij raden je dan ook aan hiervan gebruik te maken.
Voor het maken van een persoonlijke afspraak (waar je dingen kunt bespreken die niet tijdens het inloopspreekuur besproken kunnen worden), kun je telefonisch contact opnemen met het Studiepunt op maandag t/m donderdag van 9:30-11:00 uur tel 030-2537004. Een afspraak maken met de studieadviseur kan telefonisch/Teams/of op locatie.
Je kunt via OSIRIS Student (tabblad Zaken > Aanvraag voorzieningen) een verzoek voor onderwijs- en toetsvoorzieningen indienen. Een voorbeeld is extra tijd bij tentamens. Neem contact op met de studieadviseur als je vragen hebt.
In het eerste jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid, krijg je extra ondersteuning in de vorm van een student-mentor en een tutor. Zij zijn je eerste aanspreekpunt voor als je met vragen zit over je opleiding.
Je student-mentor leer je kennen tijdens het eerste semester van je eerste jaar. In deze periode zijn er een aantal bijeenkomsten met je student-mentor. De student-mentoren hebben als taak om de overgang naar de universiteit te vergemakkelijken en je te ondersteunen bij het ontwikkelen van een goede studiemethode en juridische vaardigheden.
Je tutor is een docent die als studieloopbaanbegeleider fungeert. Ze houden de voortgang van je studie in de gaten, adviseren bij studiekeuzes en verwijzen je indien nodig door naar andere mensen binnen de universiteit.
Opleidingsoverstijgend
De universiteit heeft ook begeleiders voor opleidingsoverstijgende vragen. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. In het overzicht hieronder staan de begeleiders die je kunt benaderen.
Zie ook de studeertips en tools en trainingen die je verder kunnen helpen.