Carrièreperspectieven

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met alumni van je opleiding of daarbuiten. Veel afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie krijgt.

Als je het fijner vindt om hier met iemand over te praten dan kun je altijd een loopbaangesprek inplannen met een van de career officers.

Meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg de gratis training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. 

De vakken hebben mij laten kennismaken met verschillende specifieke rechtsgebieden die ik in de praktijk tegenkom

Annelotte Jacobs
Advocaat Loyens & Loeff N.V.

"De complexiteit van vraagstukken in de veelzijdige beroepspraktijk vraagt om een brede basiskennis van het recht. Door de diversiteit van de aangeboden mastervakken heb ik mij breed kunnen ontwikkelen en dit is een groot voordeel in de dagelijkse praktijk. Hoewel ik werkzaam ben op een ondernemingsrechtpraktijk, is het van belang ook kennis te hebben van bijvoorbeeld het arbeidsrecht, en van de regulatoire aspecten die in de praktijk spelen. Dat ik deze vakken gevolgd heb tijdens mijn masteropleiding helpt mij nog iedere dag bij de advisering van cliënten.

Een zeer waardevolle ervaring tijdens mijn master was mijn deelname aan The European Working Group on Labour Law. Tijdens deze werkgroep heb ik samen met drie andere studenten een Engelstalig rapport geschreven over het ontslagrecht in Nederland, dat we gezamenlijk hebben gepresenteerd tijdens een seminar in Spanje. Hierdoor heb ik mijn Engelstalige vaardigheden kunnen ontwikkelen. Dit komt goed van pas in de dagelijkse beroepspraktijk, aangezien de voertaal veelal Engels is. Behalve dat dit seminar zeer leerzaam was, was het ook een hele leuke ervaring om studenten uit andere landen te ontmoeten."