Carrièreperspectieven

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met alumni van je opleiding of daarbuiten. Veel afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie krijgt.

Als je het fijner vindt om hier met iemand over te praten dan kun je altijd een loopbaangesprek inplannen met een van de career officers.

Meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg de gratis training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. 

Deze master geeft je alle tools om als HR-professional de arbeidsmarkt op te gaan

Jelly van der Weerd MSc
trainee bij Regio Twente

"Ik werk als trainee bij Regio Twente. Na mijn eerste klus bij de gemeente Hengelo ben ik nu adviseur organisatieontwikkeling bij de gemeente Rijssen-Holten en begeleid ik vier reorganisaties. Echt een superleuke opdracht omdat ik met de volle diversiteit van de gemeentelijke organisatie te maken heb, van het groen- en wijkonderhoud tot het sociaal domein (de grote decentralisaties van het rijk naar de gemeente) tot vastgoed.

Ik ben sparringpartner van de directie en de afdelingshoofden. Ik moet verbindingen leggen en ervoor zorgen dat de reorganisaties passen binnen de algemene koers van de organisatie. Daarnaast coach ik nieuwe leidinggevenden, organiseer ik sessies om met het personeel de nieuwe weg te bepalen, etc. De projecten zijn uitdagend en afwisselend en ik krijg veel verantwoordelijkheid.

In Hengelo heb ik een strategische personeelsplanningscyclus opgezet. Ik hield sessies met teams van leidinggevenden om vanuit de context en missie/visie de belangrijkste doelen voor de organisatie te bepalen, en vervolgens wat er de komende jaren van de medewerkers verwacht werd.

Het belangrijkste dat ik tijdens de master heb geleerd, is op een strategische manier kijken; het grotere plaatje zien en kunnen bedenken hoe beslissingen doorwerken in je organisatie. Deze master geeft je alle tools om als HR-professional de arbeidsmarkt op te gaan."

Ik heb een strategische kijk op organisaties en processen ontwikkeld

Teun Smits MSc
consultant bij Michael Page

"Ik werk als consultant voor Michael Page in Amsterdam. Michael Page is voornamelijk bekend geworden als een internationaal recruitment kantoor gericht op het samenbrengen van bedrijven en financieel experts. Binnen Michael Page werk ik op de afdeling Finance Interim, waar ik interimmanagers voor kort lopende opdrachten zoek.

Ik heb mijn afstudeeronderzoek gedaan op het hoofdkantoor van Heineken, binnen de afdeling Global HR. Daar heb ik geleerd waar ik goed in ben, wat mij echt interesseert en in welke richting ik mijn volgende stap moest zetten. Na een jaar op die HR-afdeling kwam ik erachter dat ik een functie ambieerde in een commerciële rol, of in een positie waarin ik direct te maken heb met het product of de dienst die de organisatie levert.

In mijn huidige baan heb ik veel aan de strategische kijk op organisaties en de processen binnen een organisatie – en die heb ik binnen de master ontwikkeld. Zo kan ik een lijnmanager nu bijvoorbeeld inzicht geven in de mogelijke scenario’s die een vacaturestop voor zijn organisatie, zijn team maar ook voor het individu in zijn team betekent. Ik kan hem adviseren of overtuigen bepaalde keuzes te maken. Dat komt omdat ik geleerd heb vanuit meerdere perspectieven te kijken en mogelijke gevolgen van die keuzes op verschillende niveaus weer kan geven."